В ЄС відключать ще три російські пропагандистські канали

В ЄС відключать ще три російські пропагандистські канали

31 Травня 2022
1600
31 Травня 2022
20:59

В ЄС відключать ще три російські пропагандистські канали

1600
Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta видалені із переліку мовників Європи услід за Sputnik та Russia Today.
В ЄС відключать ще три російські пропагандистські канали
В ЄС відключать ще три російські пропагандистські канали

Європейський Союз відключить ще російські канали – Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta. Таке рішення узгодили міністри Євросоюзу в рамках шостого пакета санкцій, повідомляється на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

Російських мовників вимкнуть у кабельній, супутниковій та інтернет-трансляції.

«Російська пропаганда вбиває ментально, їй не місце в цивілізованих країнах. Тому її заборона в ЄС – великий крок в боротьбі з ворогом», – прокоментував це рішення європейських колег міністр МКІП Олександр Ткаченко.

У МКІП назвали міжнародних діячів, які «всебічно підтримали» українську пропозицію. Це, зокрема, віцепрем'єр-міністр та міністр культури та національної спадщини Польщі Пьотр Глинський, міністр культури Литви Сімонас Кайрис, віцепрезидент Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вєра Юрова.

Також над забороною пропаганди «плідно працювали» віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

Нагадаємо, 2 березня, Євросоюз у терміновому порядку заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на території унії. Додаткові обмежувальні заходи було запроваджено у відповідь на неспровоковану та невиправдану військову агресію Росії проти України. 

Колаж із сайту Міністерства культури та соціальної політики

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1600
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду