Пропагандистський канал RT France подав заяву про своє банкрутство

Пропагандистський канал RT France подав заяву про своє банкрутство

27 Лютого 2023
1176
27 Лютого 2023
15:23

Пропагандистський канал RT France подав заяву про своє банкрутство

1176
У січні 2023-го Франція заморозила кошти каналу RT France.
Пропагандистський канал RT France подав заяву про своє банкрутство
Пропагандистський канал RT France подав заяву про своє банкрутство

Підтримуваний Кремлем телеканал RT France подав заяву про банкрутство, пише «Європейська правда» із посиланням на повідомлення Politico, яке мало змогу ознайомитися із рішенням суду від 23 лютого.

1 лютого президентка RT France Ксенія Федорова заявила в комерційному суді Нантерра про призупинення виплат. Також вона звернулась із проханням розпочати «судову процедуру ліквідації», йдеться в документі. Першим кроком цієї процедури стало призначення тимчасового керуючого телеканалу.

RT France — французька дочірня компанія пропагандистської медіакомпанії Russia Today. 2 березня 2022 року Євросоюз заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на своїй території. Таких заходів вжили у відповідь на військову агресію Росії проти України. Однак, як пише Le Monde, RT France продовжував виробляти контент зі свого бюро в Парижі, який транслювався в африканських франкомовних країнах. Попри санкції ЄС, RT France також залишався доступним в інтернеті, зокрема на маргінальних платформах, таких як Odysee.

У грудні 2022-го новий пакет санкцій торкнувся материнської компанії RT. В результаті цього вже у січні 2023-го стало відомо, що Франція заморозила кошти каналу RT France, через що він може припинити своє існування. 

У середині січня президентка RT France оголосила про закриття каналу.

Господарський суд Нантерра вирішив відкрити «процедуру спостереження» на шість місяців. Слухання призначено на 20 квітня «для того, щоб, за необхідності, винести рішення про продовження діяльності».

Фото: скріншот / YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1176
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду