Франція заморозила кошти кремлівського телеканалу RT France

Франція заморозила кошти кремлівського телеканалу RT France

20 Січня 2023
2538
20 Січня 2023
13:36

Франція заморозила кошти кремлівського телеканалу RT France

2538
Шеф-редакторка пропагандистів побоюється, що це унеможливить роботу каналу в попередніх умовах.
Франція заморозила кошти кремлівського телеканалу RT France
Франція заморозила кошти кремлівського телеканалу RT France

Франція заморозила кошти кремлівського пропагандистського каналу RT France, через що він може припинити своє існування. Про це повідомляє французьке видання Le Monde з посиланням на внутрішню записку шеф-редакторки телеканалу Ксенії Федорової, яка потрапила в розпорядження видання.

«Всі кошти на рахунку заморожені на вимогу Головного управління скарбниці», – написала шеф-редакторка пропагандистів у внутрішній записці.

За словами Федорової, це робить «неможливим» продовження роботи каналу «в тих самих умовах, що й раніше», адже без цих коштів RT не зможе виплачувати зарплати співробітникам, які все ще працюють.

Як пише Федорова, заморожування коштів ґрунтується на дев'ятому раунді санкцій ЄС проти Росії.

За словами одного зі співробітників, у колективі існує страх не лише не отримати зарплату наприкінці січня, але й залишитися безробітними через роботу у ЗМІ, на якому стоїть штамп «пропагандист».

Нагадаємо, 2 березня Євросоюз заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на своїй території. Таких заходів вжили у відповідь на військову агресію Росії проти України.

Крім того, у травні в ЄС відключили ще три російські пропагандистські канали — Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta.

Однак, як пише Le Monde, RT France продовжував виробляти контент зі свого бюро в Парижі, який транслювався в африканських франкомовних країнах. Попри санкції ЄС, RT France також залишався доступним в інтернеті, зокрема на маргінальних платформах, таких як Odysee.

Зокрема 14 грудня французький медіарегулятор Arcom закликав супутникову компанію Eutelsat припинити трансляцію трьох російських телеканалів — «Россия 1», «Первый канал» і «НТВ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2538
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду