detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
19.04.2023 10:00
У квітні-травні фестиваль «Молодість» покаже німецьку кінокласику в київському Будинку кіно
У квітні-травні фестиваль «Молодість» покаже німецьку кінокласику в київському Будинку кіно
Подивитися шедеври німецького кіно можна буде безкоштовно.

У квітні травні Національна спілка кінематографістів України та КМКФ «Молодість» організовують у співпраці з Goethe-Institut покази німецької кінокласики. Про це організатори повідомили «Детектор медіа» пресрелізом. 

Найкращі німецькі кінокартини різних років, від Фріца Ланга до Віма Вендерса, демонструватимуть мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами. Реставровані копії фільмів надані Goethe-Institut. Перед кожним показом стрічку представлятиме кінознавець.

Організатори запрошують всіх охочих, особливо студентів і викладачів ВНЗ та всіх, хто вивчає німецьку мову. Покази відбудуться в Будинку кіно (м. Київ, вул. Саксаганського, 6) в Червоній залі на третьому поверсі. Вхід вільний.

ПРОГРАМА ПОКАЗІВ 

24  квітня, 17:30

М: Місто шукає вбивцю / 1931 / 117’

Режисер: Фріц Ланг

Оператор: Фріц Арно Вагнер

В головних ролях: Петер Лорре, Отто Верніке

Один із перших фільмів звукового кіно. Постійно перебуває в першій сотні світових кіношедеврів. Ця картина вплинула на багато поколінь сучасних режисерів.

12 травня, 17:30

Фріц Ланг / 2016 / 104’

Режисер: Ґордіан Мауґ

Оператор: Луц Райтермайєр

В головних ролях: Хайно Ферх, Самуель Фінці

Сучасна ігрова стрічка німецького режисера Ґордіана Мауґа (його режисерська робота “Олімпійське літо” була переможцем «Молодості» в 1993 році), яка розповідає про творчі пошуки режисера Фріца Ланга при створенні фільму «М: Місто шукає вбивцю».

17 травня, 17:30

Фіцкарральдо / 1982 / 158’

Режисер: Вернер Герцоґ 

Оператор: Томас Мауг

В головних ролях: Клаус Кінскі, Клаудія Кардінале

Приз за найкращу режисуру на Каннському кінофестивалі (1982), нагорода за найкращий фільм на МКФ у Сан-Себастьяні (1982), премія за найкращий фільм на Німецької кінопремії (1982). Вернер Герцоґ  - один із засновників нової хвилі німецького кіно, а фільм «Фіцкарральдо» - серед найкращих у фільмографії цього майстра. 

24 травня, 17:30

Американський друг / 1977 / 127’

Режисер: Вім Вендерс

Оператор: Роббі Мюллер

В головних ролях: Денніс Гоппер, Бруно Ґанц

Фільм знято за мотивами романів Патріші Гайсміт про пригоди афериста Тома Ріплі. Учасник Каннського кінофестивалю (1977), переможець Німецької кінопремії (1978) в трьох номінаціях. Фільм видатного режисера, почесного Президента Європейської Кіноакадемії. Нова стрічка Віма Вендерса «Perfect Days» знову в конкурсі цьогорічного фестивалю в Каннах, а в «Special Screenings» його картина «Anselm». 

Нагадаємо, 51-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» відкрився 1 грудня 2022 року. Ґран-прі «Молодості»-2022 отримала стрічка «Памфір» українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Національний конкурс 51-ї «Молодості» відбувся з 30 вересня по 5 жовтня у межах Гамбурзького кінофестивалю. Найкращим повнометражним фільмом стала «Стоп земля» Катерини Горностай, а найкращим короткометражним — Leopolis Night Нікона Романченка.

Фото: «Молодість» / Facebook

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY