Наталія Гуменюк: За певних обставин медіа можуть допустити до роботи у «червоній зоні»

Наталія Гуменюк: За певних обставин медіа можуть допустити до роботи у «червоній зоні»

22 Березня 2023
1341
22 Березня 2023
17:01

Наталія Гуменюк: За певних обставин медіа можуть допустити до роботи у «червоній зоні»

1341
Наталія Гуменюк: Ми залишаємо за собою право оперативно розглянути питання щодо доступу на конкретну ділянку навіть «червоній зоні».
Наталія Гуменюк: За певних обставин медіа можуть допустити до роботи у «червоній зоні»
Наталія Гуменюк: За певних обставин медіа можуть допустити до роботи у «червоній зоні»

Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у коментарі АрміяInform повідомила, що в окремих випадках командування може розглянути питання доступу ЗМІ до конкретної ділянки «червоної зони» для висвітлення ситуації, яка того потребує.

«Ми будемо реагувати і на ситуації, які потребуватимуть негайного висвітлення. Тобто ми залишаємо за собою право командувача ОСУ оперативно розглянути питання щодо доступу на конкретну ділянку навіть "червоної" зони для об’єктивного висвітлення і доведення до світової спільноти тієї ситуації, яка того потребує», — каже Наталія Гуменюк.

Гуменюк нагадала, що перегляд «зонування» буде залежати від змін оперативної обстановки.  Зони будуть переглядатися щотижня.

20 березня 2023 року командування оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса», а днем раніше — командування оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця»  визначили  на своїх територіях «червону», «жовту» та «зелену» зони для робити журналістів акредитованих ЗМІ.

У «червоній» зоні, куди станом на 19 березня потрапив, наприклад, Бахмут, робота акредитованих представників ЗМІ заборонена. У «жовтій» зоні, де станом на 20 березня є, приміром, Часів Яр, частина Херсона й Миколаїв, працювати можна лише в супроводі пресофіцера.

Медіарух виступив із заявою, що зонування в тому вигляді, як його запроваджено оперативно-стратегічними угрупованнями військ, «фактично унеможливлює роботу журналістів не тільки вздовж всієї лінії фронту, а і в мирних населених пунктах».

Коментарі воєнних кореспондентів щодо запровадження зонування читайте за посиланням.

Нагадаємо, в Україні від 3 березня змінили правила отримання журналістами акредитації під час дії воєнного стану.

Серед іншого, відтепер командувачі в районах відповідальності визначатимуть «червону», «жовту» та «зелену» зони для перебування представників ЗМІ.

Крім того, відтепер у разі порушень правил роботи представників ЗМІ, окрім скасування акредитації, передбачена ще й можливість призупинення її дії на час з’ясування обставин порушення. Також запроваджено прескарту нового зразка зі строком дії до 6 місяців, а попередні прескарти будуть дійсними до 1 травня 2023 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1341
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду