Ганна Маляр закликала журналістів і блогерів не обговорювати контрнаступ ЗСУ

Ганна Маляр закликала журналістів і блогерів не обговорювати контрнаступ ЗСУ

25 Березня 2023
2425
25 Березня 2023
16:15

Ганна Маляр закликала журналістів і блогерів не обговорювати контрнаступ ЗСУ

2425
Як зазначила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, деталі воєнних планів української армії можуть оприлюднювати лише Президент, міністр оборони та головнокомандувач Збройних сил. Інші ж мають право їх цитувати.
Ганна Маляр закликала журналістів і блогерів не обговорювати контрнаступ ЗСУ
Ганна Маляр закликала журналістів і блогерів не обговорювати контрнаступ ЗСУ

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала медіа не порушувати тему воєнних планів і контрнаступу української армії до результатів. 

«Не треба ставити в ефірах питання експертам, а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати воєнні плани нашої армії. У нас один стратегічний план — звільнити всі наші території. А деталі — то вже військова таємниця», — написала Маляр у телеграмі.

Вона також нагадала, що стратегічні воєнні плани і задуми мають право оприлюднювати Верховний головнокомандувач (Президент), міністр оборони, головнокомандувач Збройних сил. Натомість інші можуть їх лише цитувати.

«Деталі оприлюднюють три вищеназвані особи, коли є така військова задача. Бо інформація — це теж зброя і ми нею теж воюємо», — додала заступниця міністра оборони.

За словами Ганни Маляр, контрнаступ на Харківщині у вересні минулого року став найуспішнішою операцією за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення українських територій, зокрема, завдяки тиші, яка «дозволила військовим виграти час і робити свою роботу».

Нагадаємо, в Україні від 3 березня змінили правила отримання журналістами акредитації під час дії воєнного стану.

20 березня оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» та Командування оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса» визначили «червону», «жовту» та «зелену» зони для робити журналістів акредитованих ЗМІ на півдні України та на Донеччині відповідно. 

У «червоній зоні» робота акредитованих представників ЗМІ буде заборонена, а у «жовтій» — дозволена лише у супроводі офіцера із зв’язків з громадськістю a6o іншої, визначеної командиром посадової особи.

Зонування діятиме з 18 по 25 березня і, як повідомив начальник управління зв’язків з громадськістю ЗСУ полковник Богдан Сеник у коментарі «Детектору медіа», може змінюватись щотижня.

Речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк повідомила, що в окремих випадках командування може розглянути питання доступу ЗМІ до конкретної ділянки «червоної зони» для висвітлення ситуації, яка того потребує.

Учасники Медіаруху, українські та іноземні журналісти заявили про неприпустимість нових надмірних обмежень роботи медіа під час дії воєнного стану. На їхню думку, «зонування» фактично унеможливлює роботу медіа вздовж лінії фронту і в мирних населених пунктах.

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2425
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду