СтратКом ЗСУ відповів на запит «ДМ» про Наталію Гуменюк і трансформацію системи стратегічних комунікацій ЗСУ

СтратКом ЗСУ відповів на запит «ДМ» про Наталію Гуменюк і трансформацію системи стратегічних комунікацій ЗСУ

5 Грудня 2023
2439
5 Грудня 2023
11:59

СтратКом ЗСУ відповів на запит «ДМ» про Наталію Гуменюк і трансформацію системи стратегічних комунікацій ЗСУ

2439
Така трансформація передбачає, зокрема, створення єдиного комунікаційного підрозділу Генерального штабу ЗСУ.
СтратКом ЗСУ відповів на запит «ДМ» про Наталію Гуменюк і трансформацію системи стратегічних комунікацій ЗСУ
СтратКом ЗСУ відповів на запит «ДМ» про Наталію Гуменюк і трансформацію системи стратегічних комунікацій ЗСУ

Капітан першого рангу Наталія Гуменюк не проходить військову службу у Збройних силах України та відповідно до звернення голови Державної прикордонної служби України повернулася до виконання обов’язків за штатною посадою. Про це у відповідь на інформаційний запит «Детектора медіа» до Генштабу ЗСУ повідомив начальник управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ, полковник Євген Сасько

Як відомо, штатна посада Наталії Гуменюк у Держприкордонслужбі — помічниця начальника регіонального управління Морської охорони ДПСУ з питань взаємодії із засобами масової інформації. На неї Гуменюк була призначена ще задовго до повномасштабного вторгнення Росії на територію України. А з квітня 2022 року, як повідомив «ДМ» речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, Гуменюк перебувала у відрядженні до об’єднаного координаційного пресцентру ОСУВ «Одеса», де, зокрема, виконувала обов’язки речниці пресцентру.  

«Повернення до виконання обов'язків за посадою після довготривалого відрядження дозволить знову на належному рівні забезпечити комунікаційну складову з висвітлення діяльності органів морської охорони Державної прикордонної служби України», — зауважив раніше у своїй відповіді на наш запит до Держприкордонслужби її речник Андрій Демченко

Як писав «ДМ», днями низка телеграм-каналів поширили новину про те, що Наталія Гуменюк начебто заявила про звільнення з посади керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України «Південь». Утім, сама Гуменюк у коментарі «Детектору медіа» заперечила, що вона залишила посаду речниці Сил оборони півдня

За словами Гуменюк, її фейсбук-допис, на який посилались телеграм-канали, насправді означав те, що їй все до снаги: «Прочитайте, що там написано: "Мені все по силах, я все можу. І ті, хто говорили, що я "всьо", прорахувалися"». На уточнювальне запитання про те, чи залишаєтеся вона на своїх посадах, Гуменюк відповіла: «Абсолютно».

На прохання «ДМ» розповісти про трансформацію комунікаційних підрозділів Апарату Головнокомандувача та Генерального штабу Збройних сил України, що відбувається зараз, у СтратКомі апарату Головнокомандувача ЗСУ відповіли так: «Збройні сили України докладають максимум зусиль для забезпечення ефективної комунікації з громадянським суспільством та медіа. У цьому контексті наразі триває трансформація системи стратегічних комунікацій ЗСУ, що має за мету покращення координації та посилення ефективності інформаційної діяльності ЗСУ. Така трансформація передбачає, в тому числі, створення єдиного комунікаційного підрозділу Генерального штабу ЗСУ. Порядок взаємодії з медіа визначений відповідними нормативними документами, основним з яких є наказ Головнокомандуючого ЗСУ №73 від 3 березня 2022 року “Про організацію взаємодії між ЗСУ, іншими складовими сил оборони та представниками засобів масової інформації на час дії правового режиму воєнного стану”. Разом з тим ЗСУ постійно працюють над удосконаленням практик та підходів до взаємодії з медіа з метою посилення її ефективності. У випадку запровадження кардинальних змін Збройними силами України буде організована відповідна комунікація з медіа».

Читайте також:

Фото: фейсбук-сторінка Наталії Гуменюк

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2439
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталія
141 дн. тому
"Прочитайте уважно статтю Гуменюк про нічну атаку РФ "Постраждали райони біля порту Одеси та віддалені, де немає військових обʼєктів". А там "...Влучання прийшлися в портову інфраструктуру, те, що й було пріоритетом ворога, але враховуючи, наприклад, похибку ракети типу Х-22, постраждали райони міста, які прилягають до порту",- зазначила Гуменюк. Ця не виправдання нашого ворога. А як же наступне: «речниця Сил оборони півдня Наталя Гуменюк: «Ми винайшли особливий стиль, як розповісти, не розголосивши, як показати, не розкривши зайвого...». Не "клеїться" «прикру похибку ракет» та «не розкривання зайвого».
Андрій
142 дн. тому
Не Наталія вона, а Наталя. Наталіями українок називають.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду