BBC запросила в ефір російського пропагандиста Попова

BBC запросила в ефір російського пропагандиста Попова

23 Лютого 2023
4784
23 Лютого 2023
13:30

BBC запросила в ефір російського пропагандиста Попова

4784
Ведуча британського мовника розпитувала в чоловіка Скабєєвої про виступ Путіна перед Федеральними зборами РФ
BBC запросила в ефір російського пропагандиста Попова
BBC запросила в ефір російського пропагандиста Попова

Британська служба BBC запросила в ефір російського депутата та телеведучого-пропагандиста Євгенія Попова. Розмову з ним оприлюднила ведуча ВВС Ялда Хакім.

«Володимир Путін звинуватив Захід у розв’язанні війни в Україні. Через рік після вторгнення Путін виступив перед російським парламентом із двогодинною промовою. Я запитала в російського депутата й телеведучого Євгенія Попова, чому Путін нічого не згадав про події на полі бою», —  прокоментувала ефір ведуча.

У Попова Хакім запитала: «Тисячі молодих російських чоловіків і жінок посилають до зони конфлікту. Чи не вважаєте ви, що в росіян є бажання розуміти, чому вони там, які перемоги вже здобуто, чи були ці 12 місяців того варті?».

На це російський пропагандист відповів: «Знаєте, він пояснював це російській аудиторії вже багато разів, і сьогодні також. Авжеж, він головнокомандувач і керує цією спецоперацією, але ми хочемо від нього почути – і почули – стратегію Росії. Наша стратегія – це отримати гарантії безпеки для нашої країни, для нашого народу, для звичайних людей, і ми отримаємо ці гарантії від Заходу. Звісно, спецоперація наразі продовжується, і ми переможемо – у цьому був меседж Путіна, і ми в нього віримо, вся країна вірить, що ми переможемо».

Міністерство закордонних справ України наразі не відреагувало на запрошення російського пропагандиста в ефір британського мовника.

Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк вважає, що запросивши в ефір пропагандиста ВВС порушила власну редакційну політику. За її словами, британський мовник дозволив Попову висловити агресивну пропаганду, а ведуча не змогла зупинити чи заперечити його словам.

(ОНОВЛЕНО) Представник BBC у коментарі «Детектору медіа» сказав, що у включенні з Євгенієм Поповим була чітко вказана його політична приналежність, зокрема те, що він є депутатом від правлячої партії Росії. «Ми вважаємо, що для аудиторії корисно зрозуміти менталітет тих, хто підтримує Путіна, а його коментарі були всіляко заперечені», — сказали у британському мовнику.

Редакція додала, що безпосередньо перед включенням Попова у етері каналу з’явився Віталій Шевченко, російський редактор BBC Monitoring, щоб «надати контекст і аналіз».

У студії BBC Шевченко аналізував звернення Путіна до Федеральних зборів та внутрішнє сприйняття війни проти України у Росії.

Відзначимо, Євгеній Попов є чоловіком російської пропагандистки Ольги Скабєєвої, з якою веде спільне шоу на телеканалі «Россия-1». Обидва ведучі відомі своїми агресивними антиукраїнськими висловлюваннями в ефірі.

Він також є депутатом Державної Думи Росії від партії Володимира Путіна «Єдина Росія», де очолює комітет з інформаційної політики. Попов перебуває під санкціями України, країн ЄС, США, Британії, Канади, Японії, Австралії та Нової Зеландії.

Як писав «ДМ», російська служба «Голосу Америки» взяла на роботу пропагандиста НТВ, який знімав сюжети про «ополченцев».

Фото: скриншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4784
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
428 дн. тому
ВВС - такий же суспільний мовник, як і наш. Беруть на роботу людей, котрі не знають, як вимовляються назви населених пунктів і чекають від них якоїсь політичної аналітики. Тримісячні курси журналістики - наше все.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду