«Голос Америки» про прийом на роботу експропагандиста НТВ: «Усі наші автори працюють під наглядом редакторів»

«Голос Америки» про прийом на роботу експропагандиста НТВ: «Усі наші автори працюють під наглядом редакторів»

23 Лютого 2023
3242
23 Лютого 2023
17:25

«Голос Америки» про прийом на роботу експропагандиста НТВ: «Усі наші автори працюють під наглядом редакторів»

3242
«Детектор медіа» поцікавився у VoA, чому редакція прийняла на роботу журналіста, який відкрито поширював дезінформацію та мову ворожнечі, і чи правда, що деякі працівники редакції попереджали керівництво про минулий досвід Княгницького.
«Голос Америки» про прийом на роботу експропагандиста НТВ: «Усі наші автори працюють під наглядом редакторів»
«Голос Америки» про прийом на роботу експропагандиста НТВ: «Усі наші автори працюють під наглядом редакторів»

Робота теперішнього журналіста російської служби «Голосу Америки» Гаррі Княгницького, який раніше працював на телеканалі НТВ, де створював пропагандистські сюжети про війну проти України, проходить суворий процес редагування інформаційного агентства.

Про це сказав відповідальний за зв'язки з громадськістю «Голосу Америки» Найджел Ґіббс у відповідь на запит «Детектора медіа».

«Kyiv Post» та «Детектор медіа»  кілька днів тому повідомили, що з листопада 2022 року в російській службі «Голосу Америки» працює колишній кореспондент російського телеканалу НТВ Гаррі Княгницький. Раніше він знімав пропагандиські сюжети про російську війну проти України, приклади яких були наведені в публікаціях обох ЗМІ.

Після публікації нашої статті «Детектор медіа» звернувся до «Голосу Америки» з проханням прокоментувати прийняття на роботу Княгницького. Зокрема, «ДМ» просив редакцію Voice of America дати відповідь на такі питання:

  • Яким було обґрунтування прийняття на роботу Гаррі Княгницького?
  • Що, на думку редакції, є підставою для найму журналіста, який відкрито пропагує неправдивий і шкідливий контент, у тому числі мову ворожнечі?
  • Чи правда, що співробітники «Голосу Америки» намагалися попередити керівників про потенційні проблеми, пов’язані з наймом Княгницького, але не отримали на свої зауваження жодної відповіді?
  • Яку роль редакція бачить для Княгницького з точки зору його репортажів для «Голосу Америки»?

«Протягом десятиліть «Голос Америки» наймав досвідчених журналістів із репресивних суспільств, у тому числі з Росії.

Усі журналісти «Голосу Америки» працюють під редакційним наглядом і керівництвом, що гарантує, що вся їхня робота відповідає найвищим стандартам журналістики та нашому статуту.

Робота Княгницького, як і інших журналістів «Голосу Америки», проходить суворий процес редагування інформаційного агентства.

З початку російського вторгнення в Україну російська служба Голосу Америки створила сотні годин програм, присвячених розвінчуванню російської дезінформації про війну та спроб режиму Путіна контролювати цей наратив.

Російський «Голос Америки» прагне й надалі надавати своїй аудиторії правдиві новини та вичерпні репортажі», — йдеться у відповіді «Голосу Америки».

Нагадаємо, вчора українські журналісти і медійні організації, члени Медіаруху закликали «Голос Америки» звільнити російського пропагандиста Гаррі Княгницького, колишнього співробітника спонсорованого російською владою телеканалу НТВ. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3242
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
425 дн. тому
Це є демократично? Вони і людей з іншими поглядами, і країни, як от Китай не припиняють звинувачувати у непослуху. Щось таке, найбільш корумповане брехливе і помилкове, яке навіть лампочки "Зроблено у Китаї" обмінює бо навіть це не здатно виробляти. Розікравши, зганьбивши свою країну і зробивши її створення помилкою. Звинувачує країну у 56 разів більшу за себе, яка за 20 років стала другою економікою світу. Хоч була слабше України. Як демократично, коли "золотий мільярд" зробить своїм ворогом у двічі більшу за себе частину частину людства. Зарозумілі маразмом Байдена не помічають, як опинились у меншості і не бажають це визнавати і реформуватись, як не бажає це робити найбільша Зе-корупція в світі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду