Миколаївський суд дозволив херсонському колаборанту вийти під заставу

Миколаївський суд дозволив херсонському колаборанту вийти під заставу

19 Лютого 2023
5513
19 Лютого 2023
16:25

Миколаївський суд дозволив херсонському колаборанту вийти під заставу

5513
Утім, частини 4 та 6 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність) не передбачають альтернатив запобіжному заходу.
Миколаївський суд дозволив херсонському колаборанту вийти під заставу
Миколаївський суд дозволив херсонському колаборанту вийти під заставу

17 лютого Центральний районний суд міста Миколаєва дозволив вийти під заставу у 800 тисяч гривень колишньому чиновнику Херсонської ОДА Вадиму Штепенку, який працював на окупантів та був затриманий Службою безпеки України. Про це повідомило видання «Мост» з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

15 лютого колаборанта затримали співробітники СБУ в Херсоні за підозрою у державній зраді. Як повідомили у відомстві, Штепенко є директором рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні «борди» для псевдореферендуму РФ.

«Саме він запропонував росіянам PR-послуги щодо інформаційної підтримки кремлівського псевдореферендуму. Для цього особисто займався розробкою "стратегії" ворожої інформаційної кампанії за "приєднання" регіону до складу Росії. Також його підприємство розробило і виготовило оптову партію листівок та постерів на білборди із закликами на підтримку фейкового плебісциту. Вартість "замовлення" становила більше ніж пів мільйона у гривневому еквіваленті. Гроші зловмисник отримував від окупантів у російських рублях», — йдеться в повідомленні.

16 лютого, обираючи запобіжний захід, миколаївський суддя відправив колаборанта до СІЗО, але передбачив можливість внесення застави у сумі 800 тисяч гривень. Однак, як зауважує видання «Мост», частини 4 та 6 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність) не передбачають альтернатив запобіжному заходу.

Нагадаємо, нещодавні дані дослідження соціологічної групи «Рейтинг» свідчать про те, що більше половини українців не допускають амністії для журналістів та працівників місцевих ЗМІ, які колаборували з російськими окупантами на загарбаних територіях.

Для журналістів місцевих ЗМІ амністію допускають 38% опитаних, не допускають 57%. Понад дві третини опитаних (68%) вважають можливою амністію для вчителів, лікарів та соціальних працівників. Трохи більше половини також погоджуються «пробачити» керівників місцевих комунальних установ (58%) та керівників місцевих підприємств, банків, організацій (51%). 

Ми також раніше повідомляли про те, що кіберфахівці Служби безпеки України викрили у Києві проросійську пропагандистку, яка виправдовувала збройну агресію РФ проти нашої країни. 

Фото: Центр журналістських розслідувань

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5513
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду