Генштаб: Росіяни евакуюють колаборантів на Луганщині

Генштаб: Росіяни евакуюють колаборантів на Луганщині

4 Лютого 2023
2200
4 Лютого 2023
12:00

Генштаб: Росіяни евакуюють колаборантів на Луганщині

2200
До виїзду готують колаборантів з Троїцького району Луганської області.
Генштаб: Росіяни евакуюють колаборантів на Луганщині
Генштаб: Росіяни евакуюють колаборантів на Луганщині

Росія готує до виїзду колаборантів із їхніми сім'ями з району на Луганщині. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 4 лютого.

«Противник розпочав заходи з евакуації населення з тимчасово окупованих територій. За наявною інформацією, до виїзду готують колаборантів із сім’ями у Троїцькому районі Луганської області», — йдеться в повідомленні Генштабу.

Подробиць у відомстві поки не навели.

Нагадаємо, прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт щодо «посадовиці», яка очолила окупаційний відділ культури, молоді та спорту адміністрації Міловського району окупованої Росією Луганської області. 

За даними слідства жінка організовує концерти, покладання квітів та інші культурні заходи під російським прапором. Зокрема, вітала з новорічними святами військових ворожої армії у населеному пункті.

Раніше в роз’яснювальному відео МВС зазначили, що під визначення «колаборант» підпадають люди, які свідомо співпрацюють з окупантами, підтримують російську агресію чи поширюють відповідну пропаганду. Натомість «колаборантом» не важається людина, яка, опинившись в окупації, продовжувала виконувати свої обов’язки без завдання шкоди Україні.

Фото: УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2200
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду