Зеленський ввів у дію санкції проти Бадоєвої, Симоньян, Кисельова та ще 116 публічних осіб з Росії

Зеленський ввів у дію санкції проти Бадоєвої, Симоньян, Кисельова та ще 116 публічних осіб з Росії

7 Січня 2023
5876

Зеленський ввів у дію санкції проти Бадоєвої, Симоньян, Кисельова та ще 116 публічних осіб з Росії

5876
У цьому переліку – троє громадян України.
Зеленський ввів у дію санкції проти Бадоєвої, Симоньян, Кисельова та ще 116 публічних осіб з Росії
Зеленський ввів у дію санкції проти Бадоєвої, Симоньян, Кисельова та ще 116 публічних осіб з Росії

У суботу, 7 січня, президент Володимир Зеленський увів санкції проти 119 прибічників Кремля, серед яких низка російських пропагандистів, кінодіячів та троє громадян України. Відповідний указ №4/2023 опубліковано на сайті глави держави.

У санкційному списку політолог та один з ідеологів російського фашизму Олександр Дугін, політтехнолог Петро Щедровицький, пропагандисти Дмитро Кисельов, Маргарита Симоньян, публіцист Олександр Проханов.

Також санкції застосують проти телеведучих Леоніда Якубовича, Євгена Петросяна, Михайла Галустяна, кінорежисера Микити Міхалкова, акторів Дмитра Харатьяна, Сергія Жигунова й Дмитра Дюжева, російського дизайнера Артемія Лебедєва, співаків Філіппа Кіркоров, Олега Газманова, Дмитра Білана, співачок Лариси Доліної, Ірини Аллегрової.

Також у списку російські політологи та пропагандисти з одіозних аналітичних центрів: Сергій Караганов (почесний очільник президії «Ради із зовнішньої та оборонної політики»), Федір Лук'янов (головний редактор журналу «Росія в глобальній політиці»), Тимофій Бордачов (програмний директор дискусійного клубу «Валдай»), Дмитро Тренін (науковий співробітник так званого «Центру міжнародної безпеки»).

Є в цьому списку й громадяни України. Це телеведуча Жанна Бадоєва (на фото), співачка Лоліта Мілявська та футболіст Анатолій Тимощук.

Санкції включають заборону на в'їзд до України, блокування активів, позбавлення українських державних нагород та заборону на здійснення різного року економічної діяльності строком на 10 років.

При цьому РНБО врахувала пропозиції Служби безпеки України щодо санкцій. Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, Жанна Бадоєва стала ведучою нового сезону шоу «Життя інших», що виходить на російському «Першому каналі».

У жовтні 2022 року Володимир Зеленський анонсував розширення міжнародних санкцій проти російських пропагандистів – до повного обмеження діяльності осіб, які виступають на підтримку війни в Україні.

Базовий перелік російських пропагандистів, лідерів думок, артистів увійшов до оновленої дорожньої карти Міжнародної робочої групи Єрмака-Макфола щодо санкцій проти Росії. Зокрема, пропагандисти розділені на дві великі групи: ті, хто генерує ідеї для пропаганди (ідеологи, експерти, науковці), і ті, хто поширює ці ідеї (журналісти, артисти та зірки). Серед тих, хто залучений до поширення інформації на підтримку війни з Україною, – не лише журналісти чи експерти, а й ті, хто є «солдатами» в цій гібридній війні. Робоча група обіцяє доповнювати цей список. 

Вперше цю дорожню карту презентували 6 червня. Міжнародна робоча група створена з ініціативи Володимира Зеленського. Її співголовами є керівник ОПУ Андрій Єрмак і директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), ексрадник президента США з питань національної безпеки, посол Майкл Макфол.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5876
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду