Зеленський про санкції проти 119 поплічників Кремля: Це лише перший список

Зеленський про санкції проти 119 поплічників Кремля: Це лише перший список

8 Січня 2023
4872

Зеленський про санкції проти 119 поплічників Кремля: Це лише перший список

4872
До цього переліку увійшли російські пропагандисти, співаки, кінодіячі та троє громадян України.
Зеленський про санкції проти 119 поплічників Кремля: Це лише перший список
Зеленський про санкції проти 119 поплічників Кремля: Це лише перший список

Президент Володимир Зеленський пообіцяв ізолювати від цивілізованого світу прибічників російської агресії. Про це він сказав у вечірньому зверненні 7 січня.

Ця заява прозвучала в день впровадження санкцій проти 119 прибічників Кремля, серед яких співаки, телеведучі, діячі кіно та та інші російські пропагандисти.

«Є проміжний підсумок у роботі щодо багатьох громадян Росії та повʼязаних з нею осіб, які виправдовують війну, допомагають її вести чи оспівують державу-терориста. Сьогодні є перший такий санкційний список, будуть наступні рішення щодо санкцій проти таких осіб. Усі, чий голос звучить в унісон із гуркотом російської артилерії, будуть ізольовані від цивілізованого світу», — сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 7 січня Зеленський запровадив санкції проти 119 поплічників Кремля, серед яких російські пропагандисти, кінодіячі та троє громадян України. У санкційному списку — політолог та один з ідеологів російського фашизму Олександр Дугін, політтехнолог Петро Щедровицький, пропагандисти Дмитро Кисельов, Маргарита Симоньян, публіцист Олександр Проханов. Також у списку є російські політологи Сергій Караганов, Федір Лук'янов, Тимофій Бордачов, Дмитро Тренін.

Крім того, санкції запровадять проти телеведучих Леоніда Якубовича, Євгена Петросяна, Михайла Галустяна, кінорежисера Микити Міхалкова, акторів Дмитра Харатьяна, Сергія Жигунова й Дмитра Дюжева, російського дизайнера Артемія Лебедєва, співаків Філіппа Кіркорова, Олега Газманова, Дмитра Білана, співачок Лариси Доліної, Ірини Аллегрової.

Є в цьому списку й громадяни України: телеведуча Жанна Бадоєва, співачка Лоліта Мілявська та футболіст Анатолій Тимощук.

У жовтні 2022 року Володимир Зеленський анонсував розширення міжнародних санкцій проти російських пропагандистів – до повного обмеження діяльності осіб, які виступають на підтримку війни в Україні.

Базовий перелік російських пропагандистів, лідерів думок, артистів увійшов до оновленої дорожньої карти Міжнародної робочої групи Єрмака-Макфола щодо санкцій проти Росії. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4872
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду