Зеленський анонсував нове засідання РНБО: Є відповідні проекти санкцій

Зеленський анонсував нове засідання РНБО: Є відповідні проекти санкцій

9 Березня 2023
3692
9 Березня 2023
09:17

Зеленський анонсував нове засідання РНБО: Є відповідні проекти санкцій

3692
Володимир Зеленський: Готуємо й нові цілком справедливі кроки нашої держави проти тих в Україні, хто ще намагається послаблювати державу.
Зеленський анонсував нове засідання РНБО: Є відповідні проекти санкцій
Зеленський анонсував нове засідання РНБО: Є відповідні проекти санкцій

Президент України Володимир Зеленський анонсував нове засідання РНБО, яке погодить нові санкції.

«Готуємо й нові цілком справедливі кроки нашої держави проти тих в Україні, хто ще намагається послаблювати державу, підважувати міцність нашого суспільства. Невдовзі відбудеться нове засідання РНБО, і є відповідні проекти санкційних рішень. Внутрішня безпека України – теж перший пріоритет», — цитує Зеленського Офіс президента. 

У січні 2023 року президент Зеленський запровадив санкції проти 119 прибічників Кремля, серед яких російські пропагандисти, кінодіячі та троє громадян України. 

У санкційному списку — політолог та один з ідеологів російського фашизму Олександр Дугін, політтехнолог Петро Щедровицький, пропагандисти Дмитро Кисельов, Маргарита Симоньян, публіцист Олександр Проханов. Також у списку є російські політологи Сергій Караганов, Федір Лук'янов, Тимофій Бордачов, Дмитро Тренін. Окрім цього, до переліку потрапили телеведуча Жанна Бадоєва, співачка Лоліта Мілявська та футболіст Анатолій Тимощук.  

У лютому 2023 року Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо запровадження персональних санкцій проти 200 людей, пов'язаних з Росією.

Також Україна запровадила персональні санкції проти 198 російських пропагандистів і діячів медіасфери Росії. У списку є дванадцять громадян України, зокрема, пропагандистка Діана Панченко.

У січні Зеленський розширив санкції проти бізнесмена, екснардепа Вадима Новинського та намісника Києво-Печерської Лаври Павла та інших ієрархів УПЦ МП. 

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3692
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
404 дн. тому
С внешней безопасностью получилось sehr schlecht, а вот с внутренней _ надо понемножку закручивать гайки. Кстати , надо переписать членов РНБО, чтобы после войны спросить некоторых членов этой организации об эффективности их работы.
Ігор
404 дн. тому
А от збитими ракетами не хваляться. Росія вдало розрахувала. Совок, міцно тримаючись за старе, совково святкував комуняцьке свято. Багато прогавив, пишатися нічим. Наступного разу на свято православних сектантів. Коли після бурхливої ночи будуть стомлені.
violetta
404 дн. тому
Це добре,що санкції будуть.А от те,що в Україні йде порушення ст.34 КУ,то про це ні слова.Чому без рішення суду,без вагомих причин закриті на цифровому телебаченні українські телеканали"5"."еспресо"."прямий"?Будується країна по зразку рашки?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду