У МЗС України закликали ЄС ухвалити дев'ятий пакет санкцій проти Росії

У МЗС України закликали ЄС ухвалити дев'ятий пакет санкцій проти Росії

22 Листопада 2022
1171
22 Листопада 2022
20:24

У МЗС України закликали ЄС ухвалити дев'ятий пакет санкцій проти Росії

1171
Він має бути «максимально потужним», наголосив міністр Дмитро Кулеба.
У МЗС України закликали ЄС ухвалити дев'ятий пакет санкцій проти Росії
У МЗС України закликали ЄС ухвалити дев'ятий пакет санкцій проти Росії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Євросоюз ухвалити дев'ятий пакет санкцій проти Росії та зробити його максимально потужним. Про це він сказав під час онлайн-брифінгу 22 листопада

Російський ракетний терор значно пошкодив енергетичну інфраструктуру України. При цьому Росія, яка чинить воєнні злочини, навіть не приховує своїх цілей, наголосив міністр. «Я закликаю всіх своїх колег у ЄС — і в Єврокомісії, і серед держав-членів ЄС — відкинути будь-які сумніви чи втому і почати та швидко завершити новий дев'ятий санкційний пакет, і зробити його максимально потужним», — сказав Кулеба.

Він переконаний, що насамперед потрібні санкції, що гальмують та зупиняють ракетну індустрію РФ: «Здатність Росії виробляти нові ракети треба просто знищити для того, щоб вони не мали додаткового ресурсу для знищення українських міст, української енергетичної системи та українських громадян».

Також Кулеба знову нагадав про необхідність заборони російської державної пропаганди в ЄС та інших країнах, а також про те, що слід розширити індивідуальні санкції. «Ми пропонуємо внести до переліку всіх причетних до протиправних дій на ЗАЕС. Україна вже запровадила такі обмеження на національному рівні, і ми передали наш список до ЄС», — додав очільник МЗС.

Раніше Дмитро Кулеба наголосив, що на російському телебаченні відкрито підбурюють до геноциду українців, а російські депутати в телеефірі визнають, що Росія б’є по українській критичній інфраструктурі для того, щоб створити нестерпні умови для цивільного населення. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що світова санкційна політика буде ще жорсткішою щодо тих, хто підтримує російську агресію. Україна, за його словами, лише розширюватиме світову санкційну політику щодо всіх російських пропагандистів, так званих лідерів думок та представників шоу-бізнесу, які підтримують терор.

Фото з сайту МЗС України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1171
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду