Work.ua розриває всі контракти з компаніями і брендами, які досі не покинули російський ринок

Work.ua розриває всі контракти з компаніями і брендами, які досі не покинули російський ринок

10 Серпня 2023
1197
10 Серпня 2023
12:43

Work.ua розриває всі контракти з компаніями і брендами, які досі не покинули російський ринок

1197
Причина: «на гроші цих компаній Росія будує ракети, які летять нищити українські міста і вбивати людей».
Work.ua розриває всі контракти з компаніями і брендами, які досі не покинули російський ринок
Work.ua розриває всі контракти з компаніями і брендами, які досі не покинули російський ринок

З 10 серпня 2023 року сайт з пошуку роботи Work.ua припиняє надавати послуги компаніям та брендам, які не пішли з Росії, і розриває з ними всі контакти. Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

«Сьогодні ми розриваємо контракти на суму понад п’ять мільйонів гривень на рік. Повертаємо ці гроші їхнім власникам і в жодній мірі не хочемо більше бути причетними до діяльності цих компаній в Україні та світі», — наголосили у Work.ua.

СЕО Work.ua Артур Міхно в дописі у фейсбуці зауважив щодо цього: «В українців є дві найхарактерніші риси — терплячість і сміливість. Ми довго проявляли терплячість. Спочатку вірили, що всі вони скоро теж вийдуть з Росії. Потім, що європейські офіси просто не зрозуміли, й наші топменеджери таки зможуть переконати, показати їм Бучу, показати Маріуполь, показати знищені будинки та смерті, що несе співпраця цих компаній з ворогом на нашу землю. Але ні. Не змогли. Вибір цих компаній — бути з нашим ворогом. То нехай будуть»

За словами Міхна, на гроші цих компаній Росія будує ракети, що летять нищити українські міста і вбивати людей.

У Work.ua також закликали інші бізнеси та людей наслідувати їхній приклад і відмовитись від будь-якої співпраці з Pepsico, Yves Roche, Leroy Merlin, Raiffeisen Bank, Metro, LC Waikiki, Nestle, Auchan, Mondelez, P&G та іншими компаніями та брендами з санкційного списку.

Цей список базується на даних сайту НАЗК «Війна і санкції» та їхнього списку «Міжнародні спонсори війни», а також проєкту Leave Russia від Київської школи економіки.

«Запам’ятайте ці бренди та викресліть їх зі свого життя. Поясніть, чому це важливо, своїм друзям, рідним, колегам. Закличте у ваших соцмережах призупинити будь-яку співпрацю з цими компаніями. Це лише перший крок. Якщо у вас є перевірені дані щодо компаній, які ви бачили на Work.ua, та їхньої роботи в росії — пересилайте ці дані нам. Будемо робити наступні санкційні списки й призупиняти співпрацю з цими компаніями. Перевірте також за цими списками своїх партнерів і компанії», — йдеться у заяві Work.ua.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що у Київській школі економіки створили сканер штрихкодів, який визначає товари компаній, що досі не вийшли з російського ринку. Для сканера застосували чатбот на основі штучного інтелекту ChatGPT. Він допомагає перевіряти товари та визначати, котрі із них вироблені однією з понад 7500 компаній, що досі працюють на ринку ворожої держави.

Також ми писали про те, що Рада Європейського Союзу 28 липня запровадила санкції проти семи росіян і п’яти компаній, причетних до поширення дезінформації про російське вторгнення в Україну

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1197
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду