Тихон Дзядко: «Дождь» оскаржуватиме рішення про відкликання ліцензії

Тихон Дзядко: «Дождь» оскаржуватиме рішення про відкликання ліцензії

6 Січня 2023
1555

Тихон Дзядко: «Дождь» оскаржуватиме рішення про відкликання ліцензії

1555
Російський телеканал отримав три попередження від Національної ради з електронних ЗМІ Латвії.
Тихон Дзядко: «Дождь» оскаржуватиме рішення про відкликання ліцензії
Тихон Дзядко: «Дождь» оскаржуватиме рішення про відкликання ліцензії

Представники російського телеканалу «Дождь» оскаржать рішення Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) про відкликання ліцензії на мовлення. Про це заявив головний редактор телеканалу Тихон Дзядко, пише Delfi

«Дождь» уже заплатив NEPLP штраф у розмір 10 тисяч євро за те, що під час свого ефіру позначив Крим як частину Росії, а російську армію ведучий каналу назвав «нашою армією». При цьому «Дождь» оскаржив штраф у 4000 євро за відсутність аудіодоріжки латвійською мовою. Загалом мовник отримав вже три попередження від регулятора. 2 грудня NEPLP оштрафувала «Дождь» на 10 тисяч євро. Щодо «Дождя» також порушили справу про адміністративне правопорушення через відсутність аудіодоріжки. Третє попередження оголосили після того, як ведучий Олексій Коростельов закликав допомагати російським військовим

Національна рада з електронних ЗМІ анулювала ліцензію на мовлення «Дождю» як медіа, що становить «загрозу національній безпеці та громадському порядку Латвії». Після рішення регулятора «Дождь» втратив право мовити в кабельних мережах, кабельне мовлення каналу також припинили в Литві та Естонії. Тихон Дзядко назвав анулювання ліцензії «абсурдним рішенням, яке не має нічого спільного зі здоровим глуздом». 

Українські медійники підтримали рішення Латвії щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Дождь».

В Україні «Дождь» заборонений з 2017 року. Тоді Національна рада з питань телебачення та радіомовлення виключила його з переліку дозволених для ретрансляції іноземних каналів через демонстрації в його ефірі мапи з Кримом, позначеним як частина Росії. 

Фото: «Дождь» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1555
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду