Половина українців вважають найкращою гарантією безпеки вступ України в НАТО

Половина українців вважають найкращою гарантією безпеки вступ України в НАТО

29 Грудня 2022
978
29 Грудня 2022
17:59

Половина українців вважають найкращою гарантією безпеки вступ України в НАТО

978
Чверть опитаних вважають, що вступ України в Альянс можливий одразу після перемоги у війні. Ще чверть думають, що для цього потрібно ще й провести необхідні реформи.
Половина українців вважають найкращою гарантією безпеки вступ України в НАТО
Половина українців вважають найкращою гарантією безпеки вступ України в НАТО

Половина опитаних українців вважають вступ країни в НАТО найкращим варіантом гарантування безпеки Україні після російської агресії. Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» та соціологічною службою Центру Разумкова у співпраці з «Європейською правдою».

48,9% опитаних заявили, що саме членство в Альянсі в майбутньому найкраще гарантує безпеку Україні.

16,7% вважають, що необхідно розвивати власні Збройні сили та оборонну промисловість за прикладом Ізраїлю чи Швейцарії.

Близько 10% найкращим варіантом безпеки вважають угоду про стратегічну оборонну співпрацю з кількома союзниками, наприклад, із Польщею чи країнами Балтії, але без США.

8,5% респондентів підтримують позаблоковий або нейтральний статус з міжнародними безпековими гарантіями для України.

6,7% опитаних підтримують угоду про стратегічну оборонну співпрацю із США.

Ще близько 10% не визначилися з відповіддю.

Водночас серед українців розділилися думки щодо можливих термінів вступу в НАТО. 25,3% опитаних вважають, що вступ України в Альянс можливий після перемоги та проведення необхідних для цього реформ.

Водночас майже стільки ж (24,9%) впевнені, що вступ може статися одразу після перемоги у війні. Ще 18,8% вважають реальним вступ в НАТО ще до перемоги у війні.

16,2% опитаних вважають вступ України в НАТО малоймовірним навіть після перемоги і проведення реформ, майже 15% опитаних не визначилися з відповіддю.

Нагадаємо, 30 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про те, що Україна подає заявку на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу.

Поки триватиме розгляд заявки України на вступ до НАТО, Україна пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки згідно з Київським безпековим договором.

Фото: GPA Photo Archive/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
978
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду