КМІС: Більшість українців не вірять у конфлікт між політичним та військовим керівництвом

КМІС: Більшість українців не вірять у конфлікт між політичним та військовим керівництвом

6 Січня 2023
3044

КМІС: Більшість українців не вірять у конфлікт між політичним та військовим керівництвом

3044
Також абсолютна більшість українців переконані, що влада не піде на неприйнятні компроміси з Росією, а Захід надалі підтримуватиме Україну.
КМІС: Більшість українців не вірять у конфлікт між політичним та військовим керівництвом
КМІС: Більшість українців не вірять у конфлікт між політичним та військовим керівництвом

Абсолютна більшість українців не вірять, що між політичним та військовим керівництвом країни є серйозний конфлікт, а також у те, що влада готова піти на неприйнятні компроміси з Росією. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 4-27 грудня 2022 року.

За даними КМІС, станом на грудень лише 10% українців вірять, що між політичним та військовим керівництвом країни існує серйозний конфлікт. При цьому частка таких респондентів з вересня до грудня знизилася з 14% до 10%. Натомість кількість тих, хто переконаний, що політичне керівництво України та військове командування злагоджено діють, як одна команда із спільною метою перемогти у війні, зросла за той час з 71% до 77%. 

Також частка тих, хто вважає, що Захід продовжує надавати підтримку України і очікує завершення війни на прийнятних для України умовах, збільшилась з 73% до 76%. У те, що Захід втомлюється від України та хоче, щоб Україна вела переговори з Росією, вірить лише 15% українців (стільки ж було у вересні).   

Крім того, абсолютна більшість українців (84%) переконані, що влада не збирається і не піде на неприйнятні компроміси з Росією. Поіврняно з вереснем цей показник зменшився на 3%, натомість стало трохи більше тих, хто вважає, що влада готова піти на неприйнятні компроміси з Росією (з 5% до 7%).

У КМІС підкреслили, що відповідні тенденції спостерігаються фактично у всіх регіонах (із незначним зниженням показників із заходу на схід), а також серед різних лінгвістичних категорій (за дещо менших показників серед російськомовних українців).

Нагадаємо, результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у вересні, показали, що переважна більшість українців не сприймає пропагандистський наратив про «розкол» між політичним та військовим керівництвом України.

Крім того, грудневе опитування КМІС продемонструвало, що попри тиск і ракетний терор Росії 85% українців не готові йти на територіальні поступки агресору. Порівняно з вереснем ці показники також практично не змінились, що засвідчує стійку неготовність українців до компромісів з ворогом.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3044
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду