Україна подає заявку на вступ до НАТО

Україна подає заявку на вступ до НАТО

30 Вересня 2022
1710
30 Вересня 2022
17:04

Україна подає заявку на вступ до НАТО

1710
Україна подає заявку на вступ в НАТО в пришвидшеному порядку.
Україна подає заявку на вступ до НАТО
Україна подає заявку на вступ до НАТО

Президент Володимир Зеленський оголосив про подачу Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу.

«Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – реальні на полі бою та в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто.

Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку. Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО», –  заявив Зеленський.

Поки триватиме розгляд заявки України на вступ до НАТО, Україна пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки згідно з Київським безпековим договором.

Нагадаємо, 23 червня лідери Європейського союзу на саміті в Брюсселі підтримали надання статусу кандидата на вступ до ЄС для України і Молдови.  

30 вересня президент Зеленський провів термінове засідання РНБО, на ньому розглянули питання про «забезпечення колективної безпеки України та євроатлантичного простору».

Члени РНБО розглянули питання про чергові спроби анексії території України та ескалацію збройної агресії з боку Російської Федерації. 

30 вересня російський диктатор Володимир Путін заявив про нібито «приєднання» до РФ тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.  

Також російський диктатор на тлі поразок російських військ вимагає від України «припинити вогонь та повернутися до переговорів».

Після розгрому російських військ на Харківщині Кремль нашвидкуруч організував так звані «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України.

Україна заявила, що жодні дії РФ не вплинуть на політику визволення територій, які окупували росіяни, західні лідери також заявили, що не визнають фейкових «референдумів».

Фото: GPA Photo Archive/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду