«Україна — це не проблема, а перевага»: МЗС відреагувало на матеріал німецького медіа перед самітом НАТО

«Україна — це не проблема, а перевага»: МЗС відреагувало на матеріал німецького медіа перед самітом НАТО

2 Травня 2023
873
2 Травня 2023
20:00

«Україна — це не проблема, а перевага»: МЗС відреагувало на матеріал німецького медіа перед самітом НАТО

873
Олег Ніколенко: Українці зараз роблять найбільший внесок у євроатлантичну безпеку.
«Україна — це не проблема, а перевага»: МЗС відреагувало на матеріал німецького медіа перед самітом НАТО
«Україна — це не проблема, а перевага»: МЗС відреагувало на матеріал німецького медіа перед самітом НАТО

У МЗС України розкритикували публікацію Німецького Агентства Преси (DPA), у якій журналісти з посиланням на анонімні джерела зазначили, що нещодавно у США та Німеччині «за зачиненими дверима» начебто дали зрозуміти, що зараз вони не хочуть брати на себе жодних зобов'язань щодо конкретних кроків для членства України в НАТО.

Речник МЗС України Олег Ніколенко написав, що автори матеріалу посилаються на коментарі анонімних джерел, достовірність яких перевірити неможливо.

Зокрема, у статті йдеться про те, що кроки до членства в НАТО можуть відволікти від «набагато важливішої підтримки України», а нові зобов’язання перед Альянсом можуть підштовхнути Росію до більш агресивної війни. Окрім цього, агентство робить висновок, що прогрес, імовірно, буде можливий лише після успіхів України в протидії російській агресії.

Як зазначив Ніколенко, ці аргументи містять помилкові судження, які втратили свою актуальність.

«По-перше, дійсно, попереду нас очікують важливі битви, але Україна вже досягла вражаючих успіхів в обороні від російської агресії. В лютому 2022 року скептики давали Україні 72 години, а оптимісти — тиждень. Завдяки героїзму українських захисників та захисниць, а також міжнародній підтримці, Україна не лише витримала удар, але і проводить успішні операції зі звільнення окупованих територій. Не буде перебільшенням назвати українську армію найсильнішою армією Європи. Українці зараз роблять найбільший внесок в євроатлантичну безпеку», — пише речник МЗС.

Окрім цього, він нагадав слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про те, що єдине, що провокує Росію, це невизначеність. Ніколенко вважає, що саме кроки для вступу нашої держави до НАТО можуть змусити Росію «вгамувати свою агресію».

«У 2014 році, коли Росія окупувала Крим та розпалила війну на сході, Україна була офіційно позаблоковою країною. Позаблоковість України не допомогла утримати Росію від агресії. Дипломатичні зусилля України, Франції та Німеччини в рамках Мінського процесу також не допомогли запобігти повномасштабному російському вторгненню. Тому що мета Москви — повне знищення України. Натомість просування на шляху до вступу України в НАТО змусить Росію вгамувати свою агресію», — наголосив речник.

Він також додав, що майбутнє євроатлантичної безпеки вирішується на полі бою в Україні, а вступ нашої держави до НАТО гарантуватиме стратегічну безпеку всього Альянсу.

Ніколенко зауважив, що Україна є перевагою для НАТО, а не проблемою, та закликав партнерів «проявити лідерство».

Нагадаємо, 30 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про те, що Україна подає заявку на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу.

Поки триватиме розгляд цієї заявки, Україна пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки згідно з Київським безпековим договором.

У четвер, 20 квітня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Києва заявив про підтримку євроатлантичних прагнень України і про те, що законне місце України — в НАТО. 

Фото: pri.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
873
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду