Суд заочно заарештував нардепа Андрія Деркача

Суд заочно заарештував нардепа Андрія Деркача

28 Жовтня 2022
1645
28 Жовтня 2022
09:23

Суд заочно заарештував нардепа Андрія Деркача

1645
Наразі Андрій Деркач перебуває у розшуку.
Суд заочно заарештував нардепа Андрія Деркача
Суд заочно заарештував нардепа Андрія Деркача

У четвер, 27 жовтня, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно заарештував нардепа-втікача Андрія Деркача за підозрою у державній зраді та незаконному збагаченні.

У пресслужбі САП імені нардепа не зазначили, проте обставини справи вказують на Андрія Деркача.

«27 жовтня 2022 року слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату України III-IX скликань, якого обґрунтовано підозрюють у державній зраді та незаконному збагаченні. Суддя підтримав позицію прокурора САП та ухвалив задовольнити клопотання детектива НАБУ, погоджене генеральним прокурором, у повному обсязі. За рішенням суду зазначеному депутату, якого оголошено в державний та міжнародний розшук, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться в повідомленні.

Після затримання депутата і доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу або заміну його на м’якший.

20 серпня 2021 року РНБО запровадила персональні санкції проти нардепа Андрія Деркача.

Також на нардепа наклали санкції Сполучені Штати. У березні 2021 року національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У травні 2020 року Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про нібито вплив Джо Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

У червні 2022 року СБУ повідомила про викриття мережі агентів Головного управління Генштабу Росії, до якої входив народний депутат Андрій Деркач.

У вересні 2022 року Деркача оголосили в розшук за підозрою у держзраді та незаконному збагаченні.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1645
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду