Міністр часів Януковича Дмитро Табачник став «радником» колаборанта Балицького

Міністр часів Януковича Дмитро Табачник став «радником» колаборанта Балицького

27 Квітня 2023
3841
27 Квітня 2023
17:50

Міністр часів Януковича Дмитро Табачник став «радником» колаборанта Балицького

3841
Також Табачник балотується в депутати від путінської «Единой России».
Міністр часів Януковича Дмитро Табачник став «радником» колаборанта Балицького
Міністр часів Януковича Дмитро Табачник став «радником» колаборанта Балицького

Колишній міністр освіти і науки уряду Азарова Дмитро Табачник став радником колаборанта, «очільника» окупаційної адміністрації частини Запорізької області, яка перебуває під тимчасовим контролем росіян. Про це пише LB.ua із посиланням на повідомлення міського голови Мелітополя Івана Федорова в телеграмі.

«В окупаційному уряді ТОТ Запорізької області поповнення. У гауляйтера балицького новий “совєтнік”, — написав Федоров. — Компанію пікаперу і учаснику секс-скандалу толмачову, який вчить балицького проводити псевдовибори, тепер складає одіозний міністр уряду януковича дмитро табачник».

Скриншот з телеграм-каналу Івана Федорова

Федоров висловив сумніви, що Табачник справді щось радить, і зазначив, що основне завдання ексміністра, якого в Україні підозрюють у державній зраді, — доповідати «кураторам з ФСБ» про дії Балицького.  

«А щоб ефективніше контролювати захоплену територію, табачник  балотується в депутати від путінської "єдиної росії"», — додав Федоров.

Нагадаємо, Дмитро Табачник обіймав посаду голови Адміністрації Президента України (19941996), двічі був віцепрем’єр-міністром в урядах Віктора Януковича (2002–2003, 2006–2007). З 2010-го до 2014 року обіймав почаду міністра освіти і науки в уряді Миколи Азарова. 23 лютого 2014 року постановою Верховної Ради без обговорення був звільнений від виконання обов'язків міністра освіти.

З 2014 року Табачник переховувався від українського правосуддя в тимчасово окупованому Криму. Оголошений у всеукраїнський розшук влітку 2015 року.

У 2022 році Служба безпеки України висунула Табачнику підозру в державній зраді. Слідчі зібрали докази того, що він вчиняв злочини проти основ національної безпеки країни.

Крім цього, спецслужба встановила, що після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну ексрегіонал активно «консультує» «керівників» російських окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей.

На початку 2023-го стало відомо, що СБУ арештувала майно Табачника. Загальна сума арештованих активів становить понад 2 млн доларів. Ідеться про нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті.

У лютому 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення українського громадянства низки держслужбовців часів експрезидента Януковича, зокрема й Табачника. 

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3841
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду