МЗС закликає Сербію не дозволяти мовлення Russia Today

МЗС закликає Сербію не дозволяти мовлення Russia Today

15 Листопада 2022
1204
15 Листопада 2022
08:43

МЗС закликає Сербію не дозволяти мовлення Russia Today

1204
Російський пропагандистський ресурс виправдовує агресію проти України та закликає до геноциду українців.
МЗС закликає Сербію не дозволяти мовлення Russia Today
МЗС закликає Сербію не дозволяти мовлення Russia Today

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко закликав Сербію не видавати дозвіл на мовлення Russia Today. Про це він написав у Facebook.

Ніколенко нагадав, що в своїх ефірах Russia Today регулярно виправдовує агресію росіян проти України та закликає до геноциду українців.

«RT не має нічого спільного зі свободою слова та журналістикою. Пропаганда та дезінформація, які поширює цей канал, не підуть на користь сербському суспільству. Закликаємо Белград не ухвалювати таке рішення», — наголосив він.

Надання дозволу на мовлення Russia Today не відповідатиме курсу Сербії на здобуття членства в Євросоюзі, який раніше запровадив санкції проти цього російського пропагандистського ресурсу, зауважив речник МЗС.

«Сербський уряд також має розуміти, що в будь-який момент RT може почати розхитувати ситуацію в самій Сербії», — додав Олег Ніколенко.

Нагадаємо, 2 березня Євросоюз заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на своїй території. Такі заходи запровадили у відповідь на військову агресію Росії проти України.

У травні в ЄС відключили ще три російські пропагандистські канали — Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta.

Фото: aussiedlerbote.de

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1204
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду