Російських пропагандистів інструктують, як пояснити поразки армії РФ у Херсоні

Російських пропагандистів інструктують, як пояснити поразки армії РФ у Херсоні

7 Листопада 2022
1225
7 Листопада 2022
20:53

Російських пропагандистів інструктують, як пояснити поразки армії РФ у Херсоні

1225
У Кремлі вже розглядають варіант, що російська армія залишить Херсон. Прикрити свої поразки у Путіна хочуть наклепницькими повідомленнями медіа.
Російських пропагандистів інструктують, як пояснити поразки армії РФ у Херсоні
Російських пропагандистів інструктують, як пояснити поразки армії РФ у Херсоні

Адміністрація президента РФ підготувала нові методички для російських пропагандистів. Про це пише російський сайт «Медуза» із посиланням на близькі до Кремля власні джерела, а також на дві з цих методичок. 

За даними, які отримало видання, російські пропагандисти транслюватимуть два основних наративи. Перший стосується начебто необхідності зберегти життя російських військових, а другий полягає у нібито безперспективній обороні міста, на яке «кинули всі сили Україна і НАТО» задля буцімто руйнування власних енергетичних об'єктів і винищення українців.

Херсонський напрямок у Кремлі позиціонують як «найскладніший для російської армії» станом на зараз. При цьому пропагандисти намагатимуться переконати росіян, що Україна робитиме все можливе, аби «продемонструвати боєздатність» заради нової допомоги Заходу. Росія ж, як інструктують у методичках, заради цього не ризикуватиме життям «цивільних мешканців та особового складу».

Насправді ж, як ідеться у публікаціях медіа протягом останніх місяців, росіяни кидають на фронт мобілізованих і майже не підготовлених солдатів. Від початку вторгнення Росія обстрілює українські міста та руйнує енергетичну інфраструктуру України.

Пропагандисти поширюватимуть дезінформацію щодо того, що це ЗСУ нібито роблять все, щоб «зрівняти Херсон із землею». Росіяни мають намір поширювати інформацію, що президент Володимир Зеленський нібито «планує влаштувати в Херсоні кровопролитне шоу на весь світ». Для цього ЗСУ, як ідеться у дезінформації з методичок, «планують підірвати Каховську ГЕС та затопити довколишні території».

Тим часом начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич застеріг мешканців Херсона, що російські силовики можуть вчинити обстріли мирних жителів, аби звинуватити в цьому Україну. Про це він повідомив, посилаючись на дані Головного управління розвідки Міноборони. 

Як зазначив Янушевич, росіяни розсилають повідомлення мешканцям тимчасово окупованої Херсонщини, в яких повідомляється про начебто «намір командування ЗСУ здійснити масований артилерійський обстріл цивільної інфраструктури». Цивільних закликають до так званої евакуації. Також місцевих попереджають про запровадження комендантської години протягом доби.

«За інформацією української розвідки, рашисти, прикриваючись цивільними, протягом трьох діб через Каховську ГЕС перекидають свою техніку та автомобілі з награбованим майном», — йдеться у повідомленні чільника ОВА.

3 листопада Росія прибрала свій прапор з Херсонської адміністрації та з кількох важливих блокпостів, створюючи враження, що має намір піти з міста. 

Також на Херсонщині російські окупанти переміщують військову техніку та особовий склад з правого на лівий берег Дніпра на тлі контрнаступу Збройних сил.

Окупанти вже демонтували в Херсоні пам’ятники російським полководцям Олександру Суворову і Федору Ушакову та вивезли їх з міста. 

4 листопада російський диктатор Володимир Путін заявив, що «жителів Херсона потрібно вивезти з міста». Депортацію він пояснює нібито турботою про людей.

Українські військові кажуть, що дії та заяви росіян можуть бути пасткою та спробою обману.

Фото з сайту Херсонської міськради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1225
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду