ОК «Південь» про наступ на Херсонщині: Потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші

ОК «Південь» про наступ на Херсонщині: Потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші

29 Серпня 2022
1832
29 Серпня 2022
16:45

ОК «Південь» про наступ на Херсонщині: Потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші

1832
Оперативне командування «Південь» нагадує, що ажіотаж від будь-якої новини є неправильним в умовах гібридної та інформаційної війни.
ОК «Південь» про наступ на Херсонщині: Потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші
ОК «Південь» про наступ на Херсонщині: Потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші

Речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що після початку наступальних дій Збройних Сил України на південному напрямку потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші та чекати на результати.

«Ажіотаж від будь-якої новини є неправильним в умовах гібридної та інформаційної війни. Потрібно усвідомлювати, що будь-які дії, навіть якщо вони надихають, повинні мати логічне завершення, тільки тоді будуть результативними. Тому новина є, вона всіх надихає, далі потрібно набратися терпіння…», – сказала Гуменюк під час брифінгу у «Медіацентрі-Україна».

За словами Гуменюк, росіяни мають значні сили на правому березі Дніпра. Хоча постійні удари ЗСУ по скупченнях техніки та протиповітряній обороні послабили противника, українське командування «не плекає порожніх надій», розуміючи, що ворог сильний, попри «моральну дестабілізацію», а тому «розслаблятися ще рано».

29 серпня Гуменюк у коментарі hromadske повідомила, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України, зокрема і на Херсонщині.

В етері 24 каналу Гуменюк зазначила, що контрнаступальні дії на півдні тривають  давно, вони були спрямовані на виснаження окупантів, вогневий контроль та знищення російської техніки. Завдяки цьому ЗСУ тепер змогли розпочати наступ одразу на кількох напрямках.

Зокрема, на певних ділянках Збройні Сили прорвали перший рубіж оборони окупантів, а бойовики з окупованих районів Донеччини, які там дислокувалися, почали втікати зі своїх позицій. 

Читайте також: 

Раніше Міноборони закликало українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ.

21 березня в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1832
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду