СБУ: На Вінниччині викрито пропагандистів, які поширювали антиукраїнський контент

СБУ: На Вінниччині викрито пропагандистів, які поширювали антиукраїнський контент

2 Листопада 2022
1419
2 Листопада 2022
17:30

СБУ: На Вінниччині викрито пропагандистів, які поширювали антиукраїнський контент

1419
СБУ: Один з прибічників «русского мира» відкрито закликав Росію продовжувати активні наступальні дії проти України.
СБУ: На Вінниччині викрито пропагандистів, які поширювали антиукраїнський контент
СБУ: На Вінниччині викрито пропагандистів, які поширювали антиукраїнський контент

СБУ повідомила про викриття у Вінницькій області двох пропагандистів-прихильників «русского мира».

Як повідомляє пресслужба Управління СБУ у Вінницькій області, одним з них виявився мешканець Вінниці, працівник банківської установи, який відкрито підтримував прокремлівські погляди та схвалював збройну агресію Росії.

«Він висловлював непоодинокі сподівання на перемогу російської армії, позиціонував себе як прихильник російської сторони. Прибічник рашизму відкрито закликав Росію продовжувати активні агресивні наступальні дії на територію України та заохочував військову агресію проти України», – повідомляє СБУ.

Ще одним прихильником ворожої пропаганди виявився мешканець Хмільницького району, колишній водій-далекобійник.

«Навіть після початку повномасштабного вторгнення він виявив вірність ворожій пропаганді та свідомо "розганяв" антиукраїнський контент на персональній сторінці у російській соціальній мережі "Одноклассники". Чоловік закликав окупаційні війська до захоплення нашої держави, підтримував дії країни-агресора на території України. У своїх публікаціях називав національно налаштованих українців не інакше як "укробандерфашистами", поширював звинувачення України в обстрілах об’єктів життєзабезпечення», – повідомляє СБУ.

СБУ повідомила про підозри антиукраїнським агітаторам за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Обвинувальні акти скеровано до суду для розгляду по суті. За скоєне їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років, з конфіскацією майна або без такої.

Раніше СБУ провела обшуки у керівництва та представників Кіровоградської єпархії Української православної церкви Московського патріархату. За даними спецслужби, окремі представники цієї громади причетні до поширення ідей, що становлять загрозу територіальній цілісності України та розпалюють релігійну ворожнечу. Під час обшуків було вилучено велику кількість виготовлених у Росії антиукраїнських матеріалів. 

Фото: Управління СБ України у Вінницькій області/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1419
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду