Євгенія Кравчук щодо недовіри до окремих ведучих «Єдиних новин»: Нам їх вивести і розстріляти, чи що?

Євгенія Кравчук щодо недовіри до окремих ведучих «Єдиних новин»: Нам їх вивести і розстріляти, чи що?

24 Жовтня 2022
4578
24 Жовтня 2022
13:22

Євгенія Кравчук щодо недовіри до окремих ведучих «Єдиних новин»: Нам їх вивести і розстріляти, чи що?

4578
Євгенія Кравчук: «Невже Ткаченко має зателефонувати на "Інтер" і сказати, мовляв, не садіть у кадр оцю ведучу, чи як?»
Євгенія Кравчук щодо недовіри до окремих ведучих «Єдиних новин»: Нам їх вивести і розстріляти, чи що?
Євгенія Кравчук щодо недовіри до окремих ведучих «Єдиних новин»: Нам їх вивести і розстріляти, чи що?

Заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук заявила, що марафон «Єдині новини» створила не держава, тож не держава обирає, хто сидить у кадрі.

«Я помітила, що досі виникає деяка плутанина з цим марафоном, тому давайте уточнимо: це не держава його створила і не держава якимсь чином обирає, хто сидить у кадрі. Буквально відразу ж після 24 лютого зібралися керівники найбільших медіа та вирішили об’єднати зусилля, поділивши 24 години мовлення на слоти між телеканалами ICTV (від холдингу Starlight Media), "Інтер", "Рада", "Плюси" і були ще ТРК "Україна", але вже їх немає, тому їхні години поділили між рештою», – заявила Кравчук в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

Кравчук заперечує втручання держави у редакційну політику марафону, зокрема щодо участі в «Єдиних новинах» ведучих, які раніше просували російські наративи.

«Невже Ткаченко має зателефонувати на "Інтер" і сказати, мовляв, не садіть у кадр оцю ведучу, чи як? У "Інтера" – велике покриття, радіочастотний ресурс – державний, до речі, тобто вони за це сплачують як за ліцензію. І як великий холдинг вони роблять частину своєї роботи. Насправді жоден із каналів зараз не зміг би сам забезпечувати своє інформаційне мовлення протягом 24 годин — показували би старі серіали й новини кілька разів на день», – каже Кравчук.

На запитання про те, як все-таки бути з тим, що до певних ведучих телемарафону українці мають недовіру, Кравчук відповіла: «Нам їх вивести і розстріляти, чи що?».

«Це називається втручанням у редакційну політику. Як може зреагувати Нацрада у межах своїх повноважень? Наприклад, якщо певний ведучий скаже в ефірі, умовно, "Путін – молодець", тоді телеканал можуть навіть ліцензії позбавити», – каже Кравчук.

12 травня українські медійні організації та журналісти звернулись до президента України Володимира Зеленського і міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка з приводу участі ведучих, які поширювали проросійську пропаганду, в ефірах телемарафонів, що позиціонують як національні.

«Детектор медіа» докладно обґрунтовував причетність  деяких ведучих до поширення російської пропаганди. 

Мінкульт у відповідь на заяву медіаспільноти про окремих ведучих у марафоні заявив, що «не може і не вважає доцільним втручатись у кадрову політику каналів і медіагруп».

24 лютого, з початку масштабної агресії Росії проти України, центральні канали об’єднались у спільний марафон «Єдині новини». Марафон започаткували  інформаційні редакції чотирьох медіагруп («1+1 media», «Медіа Група Україна», Starlight Media, Inter Media Group), а також Суспільне та канал «Рада».

Після виходу Ріната Ахметова з медіабізнесу «Медіа Група Україна» вийшла з виробництва телемарафону.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що спільний телемарафон «Єдині новини» на українському телебаченні триватиме до перемоги у війні з Росією. Ткаченко не бачить перспектив долучення до виробництва загальнонаціонального марафону каналів з «пулу Порошенка», бо в переговорах з ними «не вдалося досягти компромісу».

Моніторинги телемарафону «Єдині новини» медіаменеджера Ігоря Куляса читайте за посиланням. 

Фото: Yevheniya Kravchuk/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4578
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Orest
548 дн. тому
А держава дійсно -витрачає кошти на самопіар.
Helga
548 дн. тому
Цікавим є ще й той факт, що голосніше за усіх кричать про "поганих ведучих" ті, хто ніколи той марафон дивитися не буде, а лише далі кричатиме що його треба взагалі закрити, бо "держава витрачає кошти на самопіар".
Єнот
548 дн. тому
скабєєву щє допустіть із соловйовим. Ну не розстріливати же їх, справді. Цікаво, якщо б Гебельс не отруївся, а дожив би до Нюрбергу та страти, його повішання теж засудила би, як втручання у редакційну політику Рейха?
Ігор
548 дн. тому
Навіщо? Ви і вони продовжуйте жити за рахунок країни, яку ваш вождь веде до повного - всьо. Зе вийде в світову історію, як один з найбільших шкідників всьому світу. У пеклі він буде разом зі Сталіним, Гітлером, Марксом. Вони будуть жити розкішно. Але на сцені у центрі, а навколо будуть шкварчати і стогнати Путін, Садовий, Клічко, Мао, Пол Пот та тисячі подібної ганьби. Єдине страждання Зе: всі його розкішні речі це суцільне зображення Єрмака. На одязі, тарілках, постіль,... По ТV та Інтернету: тільки "Єдині новини", про життя Єрмака і Данілова на пательні.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду