Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила

Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила

16 Червня 2022
1338
16 Червня 2022
15:03

Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила

1338
Також за примусове вивезення тисяч українських дітей під санкції потрапила уповноважена з прав дитини Росії.
Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила
Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила

Велика Британія оголосила про нові персональні санкції через агресію Росії проти України. Зокрема, під обмеження та заборону в'їзду до країни потрапив пропагандист та глава Російської православної церкви – патріарх Кирил.

Крім нього, під санкції потрапила уповноважена з прав дитини Росії Марія Львова-Бєлова за її причетність до примусового вивезення та усиновлення українських дітей в Росії. За наявними даними, вона сприяла вивезенню близько 2000 дітей з Луганської та Донецької областей.

«Сьогодні ми націлені на тих, хто сприяє війні Путіна, хто приніс Україні незліченні страждання, зокрема через примусове переміщення та усиновлення дітей. Ми не втомимося захищати свободу та демократію, продовжувати тиск на Путіна, поки Україна не досягне успіху», – зазначила міністерка закордонних справ Ліз Трасс.

Крім того, під санкції попали:

  • депутат Московської міської думи Сергій Савостьянов, який публічно підтримав війну проти України;
  • Олексій Ісайкін, президент і член правління групи «Волга-Дніпро», російської транспортної компанії, яка співпрацює з Кремлем; 
  • четверо військових 64-ї окремої мотострілецької бригади, які вбивали, ґвалтували та катували мирних жителів Бучі;
  • члени так званого «Комітету порятунку за мир і порядок» – організації, яка співпрацює з російською армією у питанні окупації Херсонської області.

Нагадаємо, Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики 11 травня 2022 року одноголосно підтримав проєкт постанови № 7332 «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти представників Російської православної церкви».

Також Комітет рекомендував парламенту створити Тимчасову слідчу комісію «з метою розслідування фактів колабораційної діяльності представників релігійних організацій під час військової агресії Російської Федерації проти України, а також фактів військових злочинів збройних сил Російської Федерації проти духовенства, злочинів у сфері свободи совісті в умовах воєнного стану, зокрема й на тимчасово окупованих територіях».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1338
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду