НАЗК: Ключові російські пропагандисти досі не знаходяться під санкціями США

НАЗК: Ключові російські пропагандисти досі не знаходяться під санкціями США

7 Липня 2022
1435

НАЗК: Ключові російські пропагандисти досі не знаходяться під санкціями США

1435
Зокрема, в санкційних списках Сполучених Штатів, досі немає Маргарити Симоньян, Тиграна Кеосаяна, Володимира Соловйова та Ольги Скабєєвої.
НАЗК: Ключові російські пропагандисти досі не знаходяться під санкціями США
НАЗК: Ключові російські пропагандисти досі не знаходяться під санкціями США

Національне агентство України з питань запобігання корупції нагадало, які ключові російські пропагандисти досі не перебувають під санкціями США та інших іноземних партнерів України.

Зокрема, в санкційному списку Штатів досі немає головної редакторки пропагандистської мережі RT Маргарити Симоньян, яка неодноразово закликала до ядерної війни в разі програшу Росії у війні. Також проти неї не запровадила санкції Японія.

Чоловік Симоньян – режисер та телеведучий Тигран Кеосаян – не під санкціями в США, Японії, Канаді та Новій Зеландії. У своїх заявах він пропонує «відіпрати промитий мозок українців», «влаштувати великий суд над нацистами в Україні» та погрожує, що війною в Україні Росії не обмежиться. Нещодавно йому заборонили в'їзд до Казахстану.

Ведуча каналу «Россия-1» Ольга Скабєєва також не під санкціями в США, Канаді, Японії та Новій Зеландії. Вона багато років на постійній основі просуває антиукраїнські наративи та поширює фейкову інформацію. Її чоловік та співведучий Євген Попов потрапив у санкційні списки всіх партнерів України, крім Нової Зеландії, у першу чергу як депутат Держдуми Росії.

Володимир Соловйов — ведучий каналів «Россия-1» й «Россия-24» — регулярно погрожує війною всьому світу, приїздив до окупованого Маріуполя, але досі не потрапив під санкції США та Нової Зеландії.

Артем Шейнін — ведучий ток-шоу «Время покажет» на «Первом канале». Після захоплення Маріуполя він приїжджав у місто для зйомок пропагандистських відео з українськими полоненими військовими. На нього не наклали санкції США, Австралія, Канада, Японія та Нова Зеландія.

Раніше США запровадили санкції проти російської пропагандистки Тіни Канделакі.

Нагадаємо, в Україні створили «Базу російських пропагандистів» — туди вже внесено понад 1800 осіб, і серед іншого міститься інформація, хто з цих людей потрапив під санкції певних країн, а хто ні, а також докази їхньої антиукраїнської діяльності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1435
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
FinanceCats
652 дн. тому
Головне, щоб на на нафту санкції ввели, наприклад, граничну ціну в 10 дол., а все що вище віддавали Україні. Але поки обговорюють граничну ціну в 40-60 дол. то не факт, що узгодять. Більше фінансових новин з України на t.me/FinanceCats
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду