Канали Ахметова вийдуть із виробництва спільного телемарафону 22 липня, — джерело

Канали Ахметова вийдуть із виробництва спільного телемарафону 22 липня, — джерело

15 Липня 2022
5843
15 Липня 2022
17:10

Канали Ахметова вийдуть із виробництва спільного телемарафону 22 липня, — джерело

5843
Їх можуть замінити «1+1» або «Рада».
Канали Ахметова вийдуть із виробництва спільного телемарафону 22 липня, — джерело
Канали Ахметова вийдуть із виробництва спільного телемарафону 22 липня, — джерело

Канали «Медіа Групи Україна» вийдуть із процесу виробництва національного марафону новин з п'ятниці, 22 липня. Про це повідомляють джерела «Детектора медіа», близькі до каналів-виробників марафону. 

Рішення про це мають ухвалити в медіагрупі 21 липня; слоти телеканалів медіагрупи (6 годин) візьме на себе один з мовників, який вже бере участь в марафоні. За інформацією джерел ДМ, найімовірніше це будуть  «1+1» або «Рада».

Пресслужба «Медіа Групи Україна» на запитання про долю ефірного блоку групи відповіла «Детектору медіа», що всі «рішення з цього приводу приймають державні установи». Наразі «ДМ» намагається дізнатись позицію Міністерства культури та інформаційної політики та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Також ДМ звернувся по коментар до каналів, які можуть претендувати на слоти МГУ у марафоні.  Головна редакторка інформаційного мовлення каналу «Рада» Наталія Яструбенко повідомила, що не володіє інформацією про можливість отримання «Радою» слотів МГУ, адже «не ухвалює відповідних рішень». Нагадаємо, технічна база каналу «Рада» є майданчиком для координації марафону. 

«1+1 media» у коментарі  «ДМ» повідомила, що медіагрупа готова збільшити свою залученість у створенні марафону. 

«Нова схема роботи у межах марафону "Єдині новини" ще не погоджена, але ми висловили готовність збільшити залученість 1+1 media у створення марафону. Також вважаємо некоректним залишати за МГУ виробництво новинного й аналітичного контенту в "Єдиних новинах" та у марафоні на телеканалі FREEДОМ, оскільки було прийняте рішення про вихід з медійного бізнесу», – повідомила пресслужба 1+1 media. 

«1+1 media заявила, що готова максимально підтримувати інформаційний супротив та продовжувати тримати інформаційний фронт в умовах війни: «Тому будемо робити все необхідне з нашого боку для постійного та безперебійного інформаційоного мовлення, що є запорукою національної безпеки держави». Зараз «1+1» уже має шестигодинний слот у марафоні. 

12 липня SCM офіційно оголосила, що розпочинає процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання ліцензій «Медіа Групи Україна». Йдеться про всі державні ліцензії на мовлення та на провайдера програмної послуги, які були отримані МГУ від держави. Всі активи МГУ залишаються в її власності. 

В SCM повідомили, що канали МГУ братимуть участь у марафонах, доки їм не анулюють ліцензії, цей процес може тривати 1-2 місяці.

Читайте також: 

11 липня український бізнесмен Рінат Ахметов повідомив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу.

Ахметов уточнив, що «Медіа Група Україна» відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні, а також припинить діяльність онлайн-медіа МГУ.

Ахметов зазначив, що таке рішення є вимушеним і продиктоване антиолігархічним законом, який набирає чинності.

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» об'єднує канали «Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», НЛО TV, мультимедійну платформу «Сьогодні», «Новинну Групу Україна» та інші. У березні Forbes повідомив, що Ахметов з початку повномасштабної війни втратив $9,5 млрд, однак зберіг першу сходинку у рейтингу найбагатших українців. Його статки оцінювали у $4,2 млрд.

До повномасштабної війни Forbes оцінював «Медіа Групу Україна» в $200 млн. Виторг медіагрупи в 2021 році – 467 млн грн, консолідований збиток – 936 млн грн.

За інформацією джерел «Детектора медіа», для багатьох навіть у менеджменті медіахолдингу рішення Ахметова стало несподіванкою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5843
Читайте також
12.07.2022 10:49
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду