«Інтерфакс-Україна» анонсував, а потім скасував пресконференцію Марини Овсяннікової

«Інтерфакс-Україна» анонсував, а потім скасував пресконференцію Марини Овсяннікової

31 Травня 2022
3805
31 Травня 2022
16:42

«Інтерфакс-Україна» анонсував, а потім скасував пресконференцію Марини Овсяннікової

3805
Тема заходу, запланованого на 1 червня, – «Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда».
«Інтерфакс-Україна» анонсував, а потім скасував пресконференцію Марини Овсяннікової
«Інтерфакс-Україна» анонсував, а потім скасував пресконференцію Марини Овсяннікової

Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» анонсувало пресконференцію колишньої російської пропагандистки, ексредакторки російського «Першого каналу» Марини Овсяннікової. Втім невдовзі анонс був видалений, а від керівника агенції Олександра Мартиненка ДМ довідався, що захід не відбудеться. Згодом агенція опублікувала повідомлення про скасування заходу. ДМ з’ясовує, чи мала Овсяннікова приїхати до Києва особисто, чи бути на відеозв’язку, і з якої причини захід скасували.

Тема анонсованої раніше пресконференції — «Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда». Захід мав відбутися 1 червня о 16:30 у пресцентрі інформаційного агентства з трансляцією на ютуб-каналі «Інтерфакс-Україна». 

На початку березня 2022-го Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікову наразі активно використовують в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи реноме «борчині проти російської пропаганди» для просування на західну аудиторію наративу про «необхідність» зняття з Росії санкцій.

Німецька Weimer Media Group хотіла зробити Овсяннікову лауреаткою «Премії ЗМІ за свободу», проте відмовилась від цього рішення. При цьому їй вручили премію імені Вацлава Гавела за творчу незгоду на Oslo Freedom Forum 2022. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3805
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ірина Україна ????????
692 дн. тому
Добре, що скасували! Тепер потрібно покарати винних серед тих, хто в Україні захищає російських пропагандистів в умовах правового режиму " воєнного стану" та відкрити проти них кримінальну справу, за підривну діяльність, спрямовану на підрив безпеки держави, ці особи корлаборанти- і мають бути засуджені,як мінімум до 15 років позбавлення волі! А як максимум я б їх розстріляла б, але не можна, бо ми Європейська держава, не імперія зла- московія чи совок, в яких таке було.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду