Арештовану яхту Медведчука планують продати

Арештовану яхту Медведчука планують продати

28 Квітня 2022
842
28 Квітня 2022
12:59

Арештовану яхту Медведчука планують продати

842
П'ятипалубна яхта нардепа перебуває в порту міста Рієка в Хорватії.
Арештовану яхту Медведчука планують продати
Арештовану яхту Медведчука планують продати

Національне агентство з розшуку і управління активами (АРМА) заявило, що арештовану яхту Royal Romance підозрюваного у держзраді нардепа Віктора Медведчука планують продати.

Про це «Схемам» повідомив керівник відділу комунікації АРМА Павло Бульдович.

«Хорватські правоохоронці наклали арешт на виконання санкцій для того, щоб ніхто не вчинив з яхтою будь-які дії. Після арешту яхти Офіс генпрокурора звернувся до АРМА щодо розробки дорожньої карти управління цим об’єктом. Наразі прокуратура розслідує справу Медведчука, тоді як АРМА забезпечує найбільш ефективний спосіб управління арештованими активами у цій справі. В подальшому АРМА, найімовірніше, забезпечить реалізацію яхти на відкритих торгах зі зверненням виручених коштів на користь держави», – зазначив Бульдович.

Арешт на це майно Медведчука було накладено 16 березня 2022 року, п'ятипалубна яхта нардепа перебувала в порту міста Рієка в Хорватії.

11 квітня «Українська правда» повідомила, що Личаківський районний суд Львова своїм рішенням передав яхту Royal Romance АРМА.

Вперше про 93-метрову яхту Медведчука стало відомо у 2015 році, тоді про придбання Royal Romance написав у своєму блозі Сергій Лещенко. Мовляв, Медведчук придбав собі корабель за 200 мільйонів доларів.

Нині правоохоронці заарештували 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Медведчука та його дружини Оксани Марченко: серед них 32 квартири, 30 земельних ділянок, 26 автомобілів, 23 будинки, 17 паркомісць.

Однак НАЗК повідомило, що конфіскувати майно і активи Медведчука на користь України поки що не дозволяє чинне законодавство.

24 лютого підозрюваний у держзраді нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак  доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

16 квітня Личаківський районний суд Львова заарештував Медведчука без права внесення застави. 

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, однак Росія відмовилась від цього.

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід йому обирали двічі в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
842
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду