detector.media
29.04.2022 08:40
У хатньої робітниці Медведчука вилучили 467 тисяч доларів – Венедіктова
У хатньої робітниці Медведчука вилучили 467 тисяч доларів – Венедіктова
Венедіктова: «Вона така: корислива, везуча, продумана, сучасна хатня робітниця Медведчука».

У хатньої робітниці підозрюваного в держзраді нардепа Віктора Медведчука під час обшуку вилучили 467 тисяч доларів США та 87 тисяч євро. Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Обшук проводили в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 110-2 КК України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

«Ви скажете, що рано бити у дзвони – а раптом спадщина, хтось позичив, накопичила, продала щось, це ж життя. Так, вона така: корислива, везуча, продумана, сучасна хатня робітниця Медведчука», – написала Венедіктова у фейсбуці. 

27 квітня Державне бюро розслідувань на Львівщині провело обшуки в будинках та на підприємствах, які належать родичам народних депутатів від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Під час обшуку в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

Медведчука і Козака підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Також Медведчук фігурує у справі про воєнні злочини.

Під час обшуку 18 квітня на Київщині поліція виявила близько 100 картин, антикварні речі, що належать родині Медведчука, а також мисливську гвинтівку, пістолет «BUL», 20 швейцарських годинників, золоті та срібні монети, золоті статуетки, яйця «Фаберже».

Також суд заарештував 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко: серед них 32 квартири, 30 земельних ділянок, 26 автомобілів, 23 будинки, 17 паркомісць та моторна яхта.

Ілюстрація: unsplash 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY