Офіс генпрокурора має кілька оперативних версій, де може ховатись Медведчук

Офіс генпрокурора має кілька оперативних версій, де може ховатись Медведчук

22 Березня 2022
2726
22 Березня 2022
12:16

Офіс генпрокурора має кілька оперативних версій, де може ховатись Медведчук

2726
Ірина Венедіктова про Медведчука: Пошуки нардепа проходять у багатьох містах.
Офіс генпрокурора має кілька оперативних версій, де може ховатись Медведчук
Офіс генпрокурора має кілька оперативних версій, де може ховатись Медведчук

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в інтерв’ю «Українській правді» повідомила, що правоохоронці мають кілька оперативних версій, де може ховатись підозрюваний у держзраді нардеп «ОПЗЖ» Віктор Медведчук.

«Де він може бути? Є кілька оперативних версій. Сказати, що ми думаємо, що він десь в Москві і ми не доберемося до нього – я так не можу. Ми їх відпрацьовуємо. Щоб ви розуміли, у Генеральної прокуратури немає ні оперів, ні слідства, тому ми координуємо цю діяльність і тримаємо на пульсі», – каже Венедіктова.

«УП» запитала Венедіктову, чи правда, що для пошуку Медведчука створена спеціальна група працівників СБУ та генпрокуратури, яка проводила вже обшуки, зокрема, на Закарпатті.

«Це конфіденційна інформація. Я не можу озвучувати цю інформацію. Слідчі дії тривають. Можу лише частково підтвердити вашу інформацію про те, що є група людей, які розшукують і проводять слідчі дії. Обшуки проходять у багатьох містах, не буду казати де», – відповіла генпрокурорка.

На запитання, як Медведчуку вдалося втекти з-під домашнього арешту, Венедіктова відповіла: «Одна із версій мені відома. Ми її перевіряємо у межах кримінального провадження. Щоб ні на кого не показувати пальцем, поки у нас йде війна – ми теж працюватимемо з цим».

ЗМІ повідомляли, що підозрюваний у держзраді Медведчук втік зі свого маєтку на початку масштабної агресії Росії проти України. Тоді нардеп офіційно перебував під домашнім арештом, зараз його точне місцезнаходження  невідоме.  

У правоохоронців була інформація, що підозрюваний залишив свій маєток орієнтовно 24 лютого, вимкнув телефони і відтоді не виходив на зв'язок.

За словами джерел «Української правди» пошуком Медведчука займається спеціальна група, до якої входять співробітники СБУ та Офісу генпрокурора. Оперативно-розшукові заходи проводяться по всій країні, зокрема у західних областях.

Джерела стверджують, що Медведчук перебуває в Україні та може переховуватись в однопартійців.

18 березня Личаківський районний суд Львова дозволив заочний арешт Медведчука. 

ДБР просить українців, які перебувають на території держави та за її межами, у разі наявної інформації про можливе місцезнаходження Медведчука негайно повідомляти Бюро на електронну адресу inform.dbr@gmail.com та за телефоном +38 (044) 356 40 00 (додатковий 21 10).

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2726
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 386
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду