Росія закриває бюро канадської CBC у Москві

Росія закриває бюро канадської CBC у Москві

19 Травня 2022
1097
19 Травня 2022
09:35

Росія закриває бюро канадської CBC у Москві

1097
МЗС РФ назвало CBC «пропагандистським» мовником.
Росія закриває бюро канадської CBC у Москві
Росія закриває бюро канадської CBC у Москві

Росія оголосила про закриття московського офісу Канадської радіомовної корпорації (CBC) у відповідь на те, що Оттава раніше заборонила мовити на своїй території російському державному каналу RT. Візи та акредитація у іноземних журналістів телеканалу також будуть відкликані.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова повідомила, що це захід у відповідь, пов’язаний з діями Канади. Захарова назвала заборону Канади на роботу RT «русофобською», а CBC – «пропагандистським».

Головний редактор CBC News Броді Фенлон заявив, що громадська телекомпанія «глибоко розчарована» цим рішенням.

«Це є ще одним кроком Росії, спрямованим на те, щоб задушити вільну та незалежну пресу в межах своїх кордонів. Журналістика CBC є абсолютно незалежною від канадського уряду», – цитує Фенлона «Радіо Свобода»

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо розкритикував рішення Москви, заявивши, що «відповідальна журналістика, яка розповідає громадянам про те, що насправді відбувається, є серйозною загрозою для Володимира Путіна». Трюдо додав, що цей крок є «неприйнятним», бо журналісти мають бути «вільними від цензури, залякування та втручання».

У березні Канада офіційно заборонила мовлення RT та RT France, заявивши, що їхні програми не відповідають канадським стандартам мовлення. RT звинувачували у поширенні пропаганди та блокували у більшості західних країн з того часу, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

2 березня мовлення RT і Sputnik було заблоковано в Євросоюзі через систематичне маніпулювання інформацією та дезінформацію.

Також  російський пропагандистський канал RT зник з усіх платформ мовлення у Великій Британії. Російські пропагандисти вже позбавлені ліцензії британсього регулятора.

1 березня відеосервіс YouTube  заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі.  Зараз Євросоюз розробляє новий механізм покарання за дезінформацію у глобальному масштабі.

Фото: Ana Paula Hirama/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1097
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду