Кабмін склав список російських пропагандистів, проти яких застосують санкції

Кабмін склав список російських пропагандистів, проти яких застосують санкції

10 Березня 2022
2744
10 Березня 2022
15:54

Кабмін склав список російських пропагандистів, проти яких застосують санкції

2744
Після погодження РНБО та президента Україна звернеться до ЄС з проханням ввести проти російських пропагандистів дзеркальні санкції.
Кабмін склав список російських пропагандистів, проти яких застосують санкції
Кабмін склав список російських пропагандистів, проти яких застосують санкції

Кабінет міністрів України погодив запропонований Мінкультом перелік російських пропагандистів, щодо яких планують застосувати безстрокові санкції. Цей список вже подали на розгляд РНБО.

«Ці списки і санкції мають бути розглянуті РНБО та Президентом. Окрім всього, їхнє погодження дозволить нам з таким же списком звернутись до ЄС і ввести дзеркальні санкції», – повідомив міністр Олександр Ткаченко.

Зокрема, у списку фізичних осіб:

  • Добродєєв Олег Борисович, генеральний директор ВГТРК;
  • Ернст Костянтин Львович, генеральний директор «Первого канала»;
  • Тюлін Володимир Володимирович, генеральний директор ТОВ «Акцепт», телеканал «Рен ТВ»;
  • Жаров Олександр Олександрович, генеральний директор АТ «Газпром—Медиа Холдинг»;
  • Канделакі Тінатін Ґівіївна, телеведуча, виконуюча обов’язки директора каналу ТНТ;
  • Габрелямов Арам Ашотович, голова ради директорів ВАТ «Редакція газети Известия», генеральний директор і президент видавничого дому «News Media»;
  • Кісельов Дмитро Констянтинович, генеральний директор Федерального державного унітарного підприємства «Международное информационное агентство «россия сегодня»;
  • Міткова Тетяна Ростиславівна, заступник генерального директора ВАТ «Телекомпанія НТВ» з інформаційного мовлення, головний редактор Служби інформації НТВ;
  • Симоньян Маргарита Симонівна, головний редактор Russia Today;
  • Скабєєва Ольга Володимирівна, телеведуча каналу «Россія—1»;
  • Соловйов Володимир Рудольфович, ведучий «Соловйов Live»

Серед юридичних осіб бан чекає на:

Акціонерне товариство «Первый канал», Федеральне державне унітарне підприємство «Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания» (канал РТР), Федеральне державне унітарне підприємство «Международное информационное агентство "Россия сегодня"», АТ «Газпром-медиа холдинг», АТ «Телекомпания "НТВ"», ВАТ «Телерадиокомпания Вооруженных сил Российской Федерации "ЗВЕЗДА"», ТОВ «Акцепт» (телевізійний канал Рен ТВ), ТОВ «НАЦИОНАЛЬНЫЙ РЕКЛАМНЫЙ АЛЬЯНС», ТОВ «иви.ру», ТОВ «НТВ ПЛЮС».

Ткаченко додав, що списки насправді будуть ширшими, наразі у них фігурують  найбільш токсичні песрони та юридичні особи.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, вбивають та грабують цивільне населення.  Зокрема, росіяни методично знищують авіаударами Харків та Маріуполь.

Гаазький трибунал вже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2744
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду