Вийшов трейлер документального фільму «Незавершений політ», присвяченого загиблому очільнику МВС Денису Монастирському

Вийшов трейлер документального фільму «Незавершений політ», присвяченого загиблому очільнику МВС Денису Монастирському

28 Грудня 2023
980
28 Грудня 2023
16:28

Вийшов трейлер документального фільму «Незавершений політ», присвяченого загиблому очільнику МВС Денису Монастирському

980
Прем'єра стрічки, створеної коштом дружнього краудфандингу, відбудеться в день роковин загибелі Монастирського — 18 січня 2024 року на ютубі.
Вийшов трейлер документального фільму «Незавершений політ», присвяченого загиблому очільнику МВС Денису Монастирському
Вийшов трейлер документального фільму «Незавершений політ», присвяченого загиблому очільнику МВС Денису Монастирському

Творці документального фільму «Незавершений політ», присвяченого загиблому очільнику МВС Денису Монастирському, опублікували трейлер стрічки. Про це вони повідомили «Детектор медіа» пресрелізом.

«Фільм присвячено дослідженню феномена ексміністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського — його ціннісних орієнтирів і пріоритетів, незвичайного стилю керівництва, реформаторських ідей, які він спромігся запустити до війни, а також жорстких, нерідко контраверсійних рішень, які той ініціював з початком повномасштабного вторгнення РФ задля оборони нашої держави», — йдеться у пресрелізі. 

Загалом під час створення стрічки записали близько 40 інтерв’ю з колегами, друзями та рідними Монастирського. Зокрема, своїм досвідом спілкування із загиблим поділились Валерій Залужний, Кирило Буданов, Руслан Стефанчук, Денис Шмигаль та інші.

Фільм «Незавершений політ» було створено коштом дружнього краудфандингу. Автор ідеї стрічки, співзасновник батальйону «Добробат» і радник ексміністра Ростислав Смірнов розповів, чому вважає, що про роботу Монастирського на першому етапі протистояння російській повномасштабній агресії варто знати всім українцям.

«Я ніколи не бачив Дениса без усмішки, він завжди був дуже легкий, розважливий, ніколи не ухвалював поспішних рішень, — розповів Смірнов. Що б я не запропонував, той завжди казав: “Я подумаю”. Коли я вперше зайшов до його кабінету, ще не знаючи Дениса, він взявся проводити мені екскурсію, розповідав, що тут і як. Показав своє хобі — настільний футбол. З ним можна було спілкуватися годинами, взагалі не помічаючи часу, легко й цікаво. Саме завдяки таким людям, як Денис, які в перші дні стояли пліч-о-пліч з усіма, нам вдалося зберегти країну. Це було складно. І от тоді було мінімум публічності, максимум роботи. Якраз про це народ має знати».

Режисер фільму «Незавершений політ» Микола Короткий розповів, чому вважає Монастирського українським політиком нового зразка.

«Наш меседж це політик 2.0. Те, до чого ми ще не дозріли у політичному керівництві. Денис ніби з майбутнього, або прийшов у наше життя, щоб задати високу планку, — прокоментував режисер фільму. Мистецтво для Монастирського було на першому плані, у всіх сферах життя він був по-перше митцем. Глибокі юридичні та політичні знання, а також бажання працювати на суспільне благо і робили його політиком майбутнього. У своєму відеощоденнику він наголошує, що треба рятувати культуру, бо це буде єдине, що зможе навіть з попелу відтворити державу. Фільм сповнений віршів і цитат, а наскрізний сюжет побудовано навколо ліплення скульптури Божої Матері. Саме таку п’ятиметрову скульптуру авторства Олексія Леонова розміщено у Софії Київській за сприяння Дениса».

Над виробництвом документальної стрічки «Незавершений політ» працював Bno-Airiian Production. Прем'єра фільму запланована на день роковин загибелі Монастирського — 18 січня 2024 року на ютубі.  

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 17 листопада в ефірі «1+1 Україна» відбулась прем’єра документального фільму-портрету «Щоденник Монастирського», присвяченого загиблому в авіакатастрофі колишньому міністру внутрішніх справ Денису Монастирському. 

Також ми писали, що 30 грудня канал «Суспільне Культура» покаже прем’єру документального фільму власного виробництва «Мальовані історії про війну», у якому йдеться про українську індустрію коміксів.

«Радіо Свобода» презентувало до Міжнародного дня мігрантів документальний проєкт «В очах Бога ми всі — люди». Це фільм про ромських біженців з України, які знайшли прихисток у Молдові, Угорщині та Чехії.

Фото надала творча група фільму «Незавершений політ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
980
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду