Зеленський хоче розширити обмеження для олігархів за межі України – Малюська

Зеленський хоче розширити обмеження для олігархів за межі України – Малюська

13 Січня 2022
3888
13 Січня 2022
08:42

Зеленський хоче розширити обмеження для олігархів за межі України – Малюська

3888
7 травня закінчується шестимісячний термін, протягом якого бізнесмени можуть позбутися зафіксованих у законі ознак олігарха.
Зеленський хоче розширити обмеження для олігархів за межі України – Малюська
Зеленський хоче розширити обмеження для олігархів за межі України – Малюська

Президент України Володимир Зеленський доручив відпрацювати механізм взаємодії з міжнародними та іноземними партнерами, щоб статус олігарха та пов'язані з ним обмеження поширювалися і за межами України. Про це в ефірі каналу «Рада» сказав міністр юстиції Денис Малюська, його цитує «Інтерфакс-Україна».

Так, очікується, що закордонні партнери України також встановлюватимуть додатковий контроль над активами та діяльністю українських олігархів на їхній території. За словами Малюськи, статус олігарха і так призведе до перешкод для ведення бізнесу за кордоном, але керівництво країни хоче, «щоб це було також нормативно врегульовано».

Міністр зазначив, що підготовка до набуття чинності закону про деолігархізацію «триває за планом». Шестимісячний термін на позбавлення від визначених законом ознак олігарха закінчується 7 травня, після цього розпочнеться збір інформації та підготовка проєктів рішень Ради національної безпеки та оборони. 

«Опір великий, війна не закінчилася. Ще є кілька рубежів захисту, які, очевидно, будуть задіяні олігархами. Але поки нічого непрогнозованого не сталося, вони не придумали чогось такого, чого ми заздалегідь не очікували», – сказав Денис Малюська.

Читайте також: 

5 листопада 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон про олігархів. Олігархами вважатимуться люди, які одночасно беруть участь у політичному житті; мають значний вплив на ЗМІ; є кінцевими бенефіціарними власниками компанії, яка має монопольне становище на ринку та протягом одного року поспіль підтримує або посилює це становище; мають активи на понад мільйон прожиткових мінімумів. 

Згідно з антиолігархічним законом, члени Національної ради з питань телебачення мають звітувати про комунікацію з людьми, які потраплять до переліку олігархів. Також регулятор має розробити порядок перевірки ділової репутації покупців медіа в межах виконання закону про олігархів. Проєкт цього порядку Нацрада вже винесла на обговорення.

Одразу після ухвалення закону лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко продав Прямий і 5 канал новоствореному холдингу «Вільні медіа», акціонерами якого стали його однопартійці та менеджери цих каналів. 

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3888
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Катерина
833 дн. тому
Цирк. Поки Зеленський бореться з олігархами, вони збільшили свої статки в рази. Чи хтось вірить що він Бєню троне?
дід Федя
833 дн. тому
Куди буде тікати"величніший" ? Вже пора ...
елена
833 дн. тому
пока американцы бьются за Украину потерпевший воюет с главой оппозиции,встречается с коломойским на курорте . Уже дуракам из 73% стало понятно,что всё затеяно ,что бы свести личные счёты свои,коломойского и ,заодно,путина с Порошенко и обезглавить оппозицию .Хорошо,что США и Европа уже поняли ,что выбрал мудрий нарид в 19 году и решают проблемы Украины без нарика,понимая,что он ни на что не способен и является агентом кремля как и его окружение.Надеюсь ,гад получит по заслугам.
Ведмідь
833 дн. тому
Себе нехай обмежить.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду