«Дом» та «UATV» купили телевізійну апаратуру за суттєво завищеною ціною – «Наші гроші»

«Дом» та «UATV» купили телевізійну апаратуру за суттєво завищеною ціною – «Наші гроші»

25 Листопада 2021
1679
25 Листопада 2021
15:51

«Дом» та «UATV» купили телевізійну апаратуру за суттєво завищеною ціною – «Наші гроші»

1679
«Наші гроші»: У Німеччині спеціалізовані панелі керування можна знайти втричі дешевше, однак без доставки.
«Дом» та «UATV» купили телевізійну апаратуру за суттєво завищеною ціною – «Наші гроші»
«Дом» та «UATV» купили телевізійну апаратуру за суттєво завищеною ціною – «Наші гроші»

ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (телеканали «Дом» та «UATV») уклало дві угоди з ТОВ «Комтел» про купівлю телевізійної апаратури за суттєво завищеними цінами, пишуть «Наші гроші».

Згідно з «Прозорро», загальна сума угоди складає 105,25 млн грн, до кінця 2021 року телеканалам поставлять обладнання виробництва компаній «GrassValley», «Evertz», «Lawo», «Riedel» та «Vizrt».

Зокрема, дві панелі керування Riedel RSP-2318-PRO купили по 151 тис грн. Як пише видання, у Німеччині їх можна знайти по 1 524 євро або 46 тис грн – втричі дешевше, однак без доставки.

Шість гарнітур на одне вухо Riedel AIR (D1/XLR4F) замовили по 11 839 грн. У Німеччині вони продаються по 240 євро або 7 195 грн. Це в півтора раза дешевше, але без доставки. Поставку оплатять протягом десяти банківських днів. Гарантійний строк становитиме рік.

«Закупівлі провели за переговорною процедурою з посиланням на відсутність конкуренції з технічних причин. В обґрунтуванні сказано, що в Україні обладнання згаданих виробників може поставляти та обслуговувати тільки "Комтел". Він є їхнім ексклюзивним партнером, а виробників замовник обрав задля сумісності з тим обладнанням, яке вже використовує», – пише видання.

Київський «Комтел» на чолі з Євгеном Хоменком належить Івану і Дмитру Омелянюкам. «Наші гроші» пишуть, що у часи четвертого президента Віктора Януковича державний канал «Культура» замовив цій фірмі телевізійну апаратуру за завищеними цінами на 7,40 млн грн., а суд визнав закупівлю правомірною.

Інша фірма Омелянюків ТОВ «Комтел Системи мовлення» продавала телеапаратуру каналу «БТБ» («Банківське телебачення»), який запустив Нацбанк під керівництвом Сергія Арбузова.

Читайте також: 

Після Майдану на технічній базі «БТБ», інформагентства «Укрінформ» і ДТРК «Всесвітня служба УТР» запустили іномовлення «UATV», а вже за президентства Володимира Зеленського на базі іномовлення було створено ще й російськомовний канал «Дом».

Як пише видання, після створення «Дому» держпідприємство почало освоювати значно більше коштів.

«Так, цьогоріч воно роздало підрядів на 449,73 млн грн. Окрім нинішньої закупівлі обладнання, найбільші підряди стосувалися виробництва телевізійного продукту», – пише видання.

Канал «Дом» відмовився коментувати «Детектору медіа» матеріал «Наших грошей».

Телеканал «Дом» розпочав роботу у березні 2020 року, він мовить на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) для «об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного».

Головна мета каналу задекларована як інформаційне сприяння реінтеграції ТОТ, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів.

Однак за даними УП, зона впевненого прийому сигналу каналу «Дом» ледь доходить до окупованого Луганська.

Наразі дивитись «Дом» можна на вільних територіях України через супутник та в інтернеті, він поступово набуває статусу «всеукраїнського російськомовного державного телеканалу».

Ілюстративне фото: William Hook/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1679
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду