detector.media
10.01.2022 10:31
Новий власник 4 каналу: Актив купили батьки, а потім подарували мені
Новий власник 4 каналу: Актив купили батьки, а потім подарували мені
Олексій Ковальов: Я вів перемовини з іншими регіональними каналами, але співвідношення ціна-якість у 4 каналу було оптимальним.

Новий власник 4 каналу, нардеп «Слуги народу» Олексій Ковальов в інтерв'ю «Бабелю» заявив, що купівля мовника відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб». Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

«Усі центральні канали зазвичай мають походження з Кіпру. А це перша купівля у відкриту – без будь-яких сторонніх осіб. Тобто я купив на себе, точніше — на батьків, а батьки мені подарували… У нас є сімейний бізнес, який оформлений на батьків. Я сам юрист, тому вирішив зробити такий порядок правочину – батьки купили цей актив і подарували його мені», – каже Ковальов.

Нардеп відмовився назвати конкретну суму угоди, зазначивши, що фінансування каналу буде вестись у першу чергу за рахунок його власних коштів (Ковальов задекларував приблизно 7 мільйонів гривень, – ДМ).  

За словами Ковальова, перемовини щодо купівлі 4 каналу тривали майже рік, мовник привабливий тим, що має ліцензію на цифрове мовлення на території усієї України.

«Я вів перемовини з іншими регіональними каналами, але співвідношення ціна-якість у 4 каналу було оптимальним. У цього каналу є ліцензія Т-2, тобто він досить потужний. Якщо в нього зараз зробити правильні інвестиції, він дасть більше покриття і більше впізнаваності у глядачів».

Новий власник планує зберегти напрям інформаційно-розважального каналу і запевняє, що не буде втручатися в редакційну політику.

28 грудня 2021 року стало відомо, що Олексій Ковальов став засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал), а Іван Ковальов та Наталія Ковальова (тоді припускали, що це батьки нардепа) – бенефіціарними власниками.

Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик, після того, як у вересні 2021-го зі складу власників вийшов Максим Варламов.

Фото: Олексій Ковальов – народний депутат/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY