Програма Берези могла призвести до санкцій Нацради та порушувала редакційну політику – власник 4 каналу

Програма Берези могла призвести до санкцій Нацради та порушувала редакційну політику – власник 4 каналу

27 Січня 2022
3287
27 Січня 2022
18:00

Програма Берези могла призвести до санкцій Нацради та порушувала редакційну політику – власник 4 каналу

3287
Водночас, каже власник каналу, екснардепу готові надати ефірний час, якщо його програма буде спрямована на об'єднання країни.
Програма Берези могла призвести до санкцій Нацради та порушувала редакційну політику – власник 4 каналу
Програма Берези могла призвести до санкцій Нацради та порушувала редакційну політику – власник 4 каналу

Випуск програми колишнього нардепа Борислава Берези «Засланці», який днями не пустили в ефір 4 каналу, міг призвести до санкцій з боку Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення і порушував редакційну політику. Про це в коментарі «Детектору медіа» сказав власник 4 каналу, народний депутат Олексій Ковальов («Слуга народу»).

Водночас він не проти продовжити співпрацю з Березою за певних умов.

«У тому разі, якщо пан Борислав Береза має бажання продовжувати співпрацю з нашою редакцією у правовому полі, згідно редакційній політиці, яка спрямована на об’єднання країни, – зі свого боку ми готові надавати ефірний час», – сказав Олексій Ковальов.

Він вважає, що Нацрада могла покарати 4 канал, якщо б в ефір вийшла програма, в якій, як каже нардеп, «окремі викладені факти не відповідають дійсності та спрямовані на дискредитацію органів державної влади, дестабілізацію ситуації в країні».

«Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення вже неодноразово застосовувала санкції за фейки. Тобто це могло вдарити по самому телеканалу. Також варто зауважити, що у зазначеному випуску програми чітко простежувався політичний піар самого Борислава Берези, що, в свою чергу, суперечить редакційній політиці», – заявив Ковальов.

Нардеп розповів, що всі проєкти каналу, які виходять не в прямому ефірі, проходять подібну перевірку з боку юристів, яку пройшли й «Засланці». 

«Це усталена практика телеканалу. У складній ситуації, що склалася в Україні в інформаційному полі, ми зобов’язані якомога уважніше ставитися до будь-яких провокацій, що розколюють або розхитують єдність українського народу. Так само, як розпалювання ворожнечі, дискримінація чи ксенофобія. У зв’язку з чим усі записані програми 4 каналу перевіряються юридичною службою. Ця практика була і буде завжди», – каже власник.

Зазначимо, ще до зміни власника 4 канал не пустив в ефір інтерв'ю Тетяни Даниленко із народним депутатом Гео Леросом через те, що останній знімався у футболці з образливим написом про президента Володимира Зеленського. 

Нагадаємо, 28 грудня 2021 року стало відомо, що засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал) став нардеп Олексій Ковальов («Слуга народу»). Він заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Новий власник запевнив, що 4 канал залишиться проукраїнським і більшість колективу мовника збережеться. Коментуючи наявність в ефірі каналу низки авторських програм, зокрема Андрія Іллєнка та Борислава Берези, які доволі критичні до чинної влади, Ковальов запевнив, що нібито не буде ініціювати їх закриття, оскільки не може втручатися в редакційну політику.

Водночас вже 11 січня стало відомо, що 4 канал припиняє співпрацю з ведучим Остапом Дроздовим, який вів авторську програму «Прямим текстом» та проєкт у форматі інтерв’ю Drozdov. 

Згодом на каналі закрили проєкт Антіна Мухарського «Люта українізація».

Фото зі сторінки Олексія Ковальова у фейсбуці

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3287
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду