Загибель Галини Гатчинс: прокурорка готується притягнути до відповідальності чотирьох людей

Загибель Галини Гатчинс: прокурорка готується притягнути до відповідальності чотирьох людей

27 Вересня 2022
4763
27 Вересня 2022
12:27

Загибель Галини Гатчинс: прокурорка готується притягнути до відповідальності чотирьох людей

4763
Імена обвинувачених наразі не розголошуються, але серед них може бути актор та продюсер Алек Болдуїн, який тримав зброю, з якої було вбито операторку.
Загибель Галини Гатчинс: прокурорка готується притягнути до відповідальності чотирьох людей
Загибель Галини Гатчинс: прокурорка готується притягнути до відповідальності чотирьох людей

У США невдовзі можуть висунути обвинувачення справі про загибель операторки українського походження Галини Гатчинс на зйомках фільму «Іржа». Про це пише New York Post.

За даними ЗМІ, окружна прокурорка Санта-Фе Мері Кармак-Алтвіс подала екстрений запит на виплату 635 500 доларів від фінансової ради Нью-Мексико. Ці кошти необхідні для притягнення до відповідальності чотирьох людей у справі, йдеться в копії запиту, що є в розпорядженні NY Post.

У запиті не уточнюється, хто ці чотири людини, але зазначено, що «один із можливих обвинувачених — відомий кіноактор Алек Болдуін», і звинувачення може вимагати до чотирьох окремих судів присяжних.

«Під час зйомок Алек Болдуін застрелив Галину Гатчінс і поранив Джоела Соузу під час репетиції сцени. Багато людей тримали в руках пістолет, який зрештою вбив Гатчинс та поранив Соузу. […] Я готова приступити до вирішення питання про те, кого буде притягнуто до кримінальної відповідальності у цій справі», — написала Кармак-Алтвіс у запиті.

Фінансова рада штату зрештою виділила офісу 317 000 доларів — приблизно половину того, що він вимагав, як свідчать документи.

Болдуїн неодноразово заперечував, що стріляв з пістолета, який був у нього в руках під час репетиції в жовтні минулого року, і казав, що той вибухнув випадково. Але в останньому звіті ФБР було зроблено висновок, що вогнепальна зброя не могла спрацювати, якщо б хтось не натиснув на спусковий гачок.

Адвокат актора Люк Нікас заявив, що досі незрозуміло, кому можуть бути висунуті звинувачення, якщо взагалі будуть.

Читайте також: 

Нагадаємо, 21 жовтня 2021 року під час зйомок вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико внаслідок пострілу актора та продюсера фільму Алека Болдуїна загинула кінооператорка Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза, який стояв за її спиною.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та протягом останнього часу працювала в Голлівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її у десятку найперспективніших операторів США.

Правоохоронці попередньо встановили, що реквізитний револьвер Болдуїну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що зброя «холодна» (тобто в ній немає бойових патронів).

Алек Болдуїн прокоментував інцидент, заявивши, що в нього немає слів, щоб передати шок та смуток від того, що трапилось. Він сказав, що запропонував родині загиблої операторки свою допомогу.

У фокусі уваги детективів перебували двоє осіб: збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальною за стан зброї на знімальному майданчику, а також помічник режисера Дейв Голлс. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи та порушення техніки безпеки ще до того, як загинула Галина Гатчинс.

Болдуїн опублікував лист від імені знімальної групи стрічки «Іржа», де зокрема є ствердження, що зйомки були безпечними.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4763
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду