Американський інститут кіно заснував фонд для кінематографісток імені Галини Гатчинс

Американський інститут кіно заснував фонд для кінематографісток імені Галини Гатчинс

23 Жовтня 2021
1980

Американський інститут кіно заснував фонд для кінематографісток імені Галини Гатчинс

1980
Українка загинула від пострілу під час зйомок фільму з Алеком Болдуїном. Зброя, яку використовував актор, виявилася заряженою бойовими патронами.
Американський інститут кіно заснував фонд для кінематографісток імені Галини Гатчинс
Американський інститут кіно заснував фонд для кінематографісток імені Галини Гатчинс

Американський інститут кіно (AFI) заснував стипендіальний фонд для допомоги кінематографісткам у побудові стійкої кар'єри в кінобізнесі імені українки Галини Гатчинс — операторки, яка загинула від пострілу на знімальному майданчику. Про це пише Variety з посиланням на режисерку Ольгу Опаріну, що була подругою Галини Гатчинс. Зараз AFI збирає пожертви для фонду.

«Ми переїхали до Голлівуду 11 років тому — двоє іммігрантів першого покоління з України та Росії, які не знали жодної душі в кінобізнесі. Замість того, щоб просити інших "сісти за наш столик", ми вирішили створити свій власний. Коли ми працювали над закінченням магістратури, ми почали знаходити "наше плем’я": групу письменників, продюсерів та членів знімальної групи, які стали нашою сурогатною сім’єю.

Разом ми зняли багато проєктів — одні короткометражні, інші повнометражні. Незалежно від масштабу проєкту, Галина завжди вносила в кожен із них свою пристрасть і майстерність. Її чітке бачення та унікальна манера відрізняли її від усіх інших кінематографістів, як і її невгамовна жага до кінематографічних знань. Вона була натхненником і взірцем для наслідування кожному, хто мав щастя працювати з нею», — розповіла Ольга Опаріна.

Нагадаємо, інцидент стався 21 жовтня під час зйомок вестерну Rust у штаті Нью-Мексико. Внаслідок пострілу Алека Болдуїна загинула кінооператорка Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза

Variety, із посиланням на дані допиту свідків у поліції, пише, що в момент пострілу Соуза стояв за Гатчинс, тому його було лише поранено в плече. Асистент режисера під присягою заявив, що не знав, що в рушниці є бойові патрони, мовляв, зброю заздалегідь готував окремий спеціаліст. Наразі слідство не висунуло жодних обвинувачень.

Алек Болдуїн прокоментував інцидент, заявивши, що в нього немає слів, щоб передати шок та смуток від того, що трапилось. Він запропонував родині загиблої операторки свою допомогу.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та в останні роки працювала в Голівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її у десятку найперспективніших операторів США.

Фото: Instagram Галини Гатчинс

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1980
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду