У Білорусі влада ліквідувала «Товариство білоруської мови»

У Білорусі влада ліквідувала «Товариство білоруської мови»

10 Листопада 2021
1982
10 Листопада 2021
11:45

У Білорусі влада ліквідувала «Товариство білоруської мови»

1982
Ця громадська організація пропагувала білоруську мову та культуру.
У Білорусі влада ліквідувала «Товариство білоруської мови»
У Білорусі влада ліквідувала «Товариство білоруської мови»

У Білорусі влада ліквідувала ГО «Товариство білоруської мови ім. Ф. Скорини». Про це пише «Білоруська асоціація журналістів» з посиланням на керівницю ГО Олену Анісім.

«8 листопада Верховний суд Республіки Білорусь ухвалив рішення задовольнити позов Міністерства юстиції про ліквідацію "Товариства білоруської мови". На нашу думку, претензії Мін’юсту були формальними. Як би там не було, рішення прийнято і оскарженню не підлягає. Таким чином, діяльність "Товариства білоруської мови" була юридично припинена. Проте ми закликаємо вас не відмовлятися від високих цілей, яким служила наша організація. Розмовляйте між собою білоруською вдома, на роботі, дружіть один з одним, заохочуйте своїх друзів та колег використовувати білоруську мову», – написала вона.

БАЖ вважає, що ліквідація ГО пов'язана з блокуванням та обшуками в газеті «Новы Час». «Товариство білоруської мови» було засновником видання. 

Із січня 2021 року газету «Новы Час» відмовляються продавати газетні кіоски, із червня 2021-го її неможливо передплатити.

У серпні 2021 року приватна типографія відмовилась друкувати «Новы час», після чого видання оголосило, що повністю переходить в онлайн.

28 жовтня сайт газети перестав відкриватися для користувачів у Білорусі та за кордоном, незважаючи на те, що редакція не отримувала попереджень чи іншої інформації про будь-які порушення чи неточності в публікаціях на сторінках ЗМІ та електронної версії видання.

Фото: euroradio.fm

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1982
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду