Троє журналістів повідомили, що постраждали на польсько-білоруському кордоні

Троє журналістів повідомили, що постраждали на польсько-білоруському кордоні

16 Листопада 2021
1820
16 Листопада 2021
19:01

Троє журналістів повідомили, що постраждали на польсько-білоруському кордоні

1820
На білорусько-польському кордоні відбулось нове загострення внаслідок спроб мігрантів перетнути його.
Троє журналістів повідомили, що постраждали на польсько-білоруському кордоні
Троє журналістів повідомили, що постраждали на польсько-білоруському кордоні

16 листопада після спроб мігрантів перетнути білорусько-польський кордон по медичну допомогу звернулись троє мігрантів та троє журналістів з білоруського боку. Про це пише білоруське державне агенство «Белта». 

Були повідомлення про використання невідомими світло-шумових гранат, однак польська сторона підтвердила лише використання водометів.

Польська поліція повідомила про сімох постраждалих в районі КПП «Брузгі». Двох постраждалих – чоловіка та жінку – доправили до лікарні з травмами голови. Ще п'ятеро отримали поранення рук та ніг.

Усі травми були завдані предметами, які кидали невідомі в коло польських силовиків з боку нейтральної землі між кордонами Польщі та Білорусі.

Ближче до вечора частина мігрантів залишила КПП, пише «Белта».

Їх направили до транспортно-логістичного центру поблизу кордону. Організувати нічліг наказав самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає близький до нього телеграм-канал «Пул Першого».

Кореспондент прокремлівського «РІА Новини» пише, що близько 150-200 мігрантів покинули район біля КПП.

Частина мігрантів все ще перебуває біля КПП.

Нагадаємо, що на білорусько-польському кордоні триває гуманітарна криза. Білоруська пропаганда звинувачує в ній Польщу. Польща та Литва звинувачують в ній режим Лукашенка. 

У своїх сюжетах білоруська пропаганда намагається показати, як білоруси та білоруски допомагають мігрантам, збираючи їм продукти. Поряд із тим незалежні видання розповідають про те, як у прикордонному місті Гродно на мігрантах заробляють таксисти, підвищуючи ціну за проїзд, та орендодавці помешкань.

У відкритому листі лауреатки Нобелівської премії з літератури різних років звернулись до Ради Європи із закликом втрутитись у гуманітарну кризу, в якій режим Лукашенка використовує біженців як заручників.

Також вони вимагають доступу для акредитованих журналістів та медіа до районів прикордонної зони, в яких проголошено надзвичайний стан.

Фото: з вільних джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1820
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду