У Білорусі влада заблокувала сайт «БАЖ»

У Білорусі влада заблокувала сайт «БАЖ»

4 Листопада 2021
1509
4 Листопада 2021
21:19

У Білорусі влада заблокувала сайт «БАЖ»

1509
Асоціація планує створити сайт-дзеркало для своїх читачів.
У Білорусі влада заблокувала сайт «БАЖ»
У Білорусі влада заблокувала сайт «БАЖ»

У четвер, 4 листопада, Міністерство інформації Білорусі заблокувало доступ білоруських користувачів до сайту «Білоруська асоціація журналістів» (БАЖ).

«Незважаючи на блокування доступу з Білорусі, сайт БАЖ продовжить роботу та дякує своїм колегам за довіру. Найближчими днями створимо дзеркало для користувачів із Білорусі», – повідомляє «БАЖ».

Асоціація наразі рекомендує читати її матеріали у соцмережах. 

«Білоруська асоціація журналістів» заснована у 1995 році, об'єднує понад 1300 журналістів, редакторів, фотографів, видавців і є членом Міжнародної та Європейської федерацій журналістів. Також «БАЖ» допомагає білоруським журналістам захищати свої професійні права і стежить за ситуацією в ЗМІ Білорусі.

У червні 2021 року Мін'юст Білорусі розпочав перевірку діяльності «БАЖ», вимагаючи від асоціації надати протягом двох днів «тисячі документів». «БАЖ» назвала вимоги влади необґрунтованими і негайно направила скаргу міністрові юстиції з проханням надати асоціації «адекватні терміни подачі документів».

15 липня Мін'юст Білорусі виніс попередження «БАЖ» через «несвоєчасне надання документів». Правоохоронці опечатали офіс асоціації.

20 липня влада заморозила проведення будь-яких операцій з банківськими рахунками «БАЖ». 27 серпня Верховний суд Білорусі постановив ліквідувати «БАЖ»

З 2020 року у Білорусі тривають репресії після президентських виборів, на яких «переміг» Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1509
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду