detector.media
10.11.2021 11:45
У Білорусі влада ліквідувала «Товариство білоруської мови»
У Білорусі влада ліквідувала «Товариство білоруської мови»
Ця громадська організація пропагувала білоруську мову та культуру.

У Білорусі влада ліквідувала ГО «Товариство білоруської мови ім. Ф. Скорини». Про це пише «Білоруська асоціація журналістів» з посиланням на керівницю ГО Олену Анісім.

«8 листопада Верховний суд Республіки Білорусь ухвалив рішення задовольнити позов Міністерства юстиції про ліквідацію "Товариства білоруської мови". На нашу думку, претензії Мін’юсту були формальними. Як би там не було, рішення прийнято і оскарженню не підлягає. Таким чином, діяльність "Товариства білоруської мови" була юридично припинена. Проте ми закликаємо вас не відмовлятися від високих цілей, яким служила наша організація. Розмовляйте між собою білоруською вдома, на роботі, дружіть один з одним, заохочуйте своїх друзів та колег використовувати білоруську мову», – написала вона.

БАЖ вважає, що ліквідація ГО пов'язана з блокуванням та обшуками в газеті «Новы Час». «Товариство білоруської мови» було засновником видання. 

Із січня 2021 року газету «Новы Час» відмовляються продавати газетні кіоски, із червня 2021-го її неможливо передплатити.

У серпні 2021 року приватна типографія відмовилась друкувати «Новы час», після чого видання оголосило, що повністю переходить в онлайн.

28 жовтня сайт газети перестав відкриватися для користувачів у Білорусі та за кордоном, незважаючи на те, що редакція не отримувала попереджень чи іншої інформації про будь-які порушення чи неточності в публікаціях на сторінках ЗМІ та електронної версії видання.

Фото: euroradio.fm

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY