На Варшавському кінофестивалі Україну цьогоріч представлятимуть чотири стрічки

На Варшавському кінофестивалі Україну цьогоріч представлятимуть чотири стрічки

23 Вересня 2021
2018
23 Вересня 2021
16:32

На Варшавському кінофестивалі Україну цьогоріч представлятимуть чотири стрічки

2018
Три стрічки змагатимуться у конкурсних програмах, ще одну буде представлено в позаконкурсній.
На Варшавському кінофестивалі Україну цьогоріч представлятимуть чотири стрічки
На Варшавському кінофестивалі Україну цьогоріч представлятимуть чотири стрічки

На 37-му Варшавському кінофестивалі Україну у 2021 році представлятимуть чотири стрічки, повідомляє Держкіно.

Так, до 15-ти фільмів міжнародної конкурсної програми увійшли «Будинок "Слово". Нескінчений роман» Тараса Томенка та «Носоріг» Олега Сенцова.

Ще в одній конкурсній програмі фестивалю, 1-2 Competition, змагається фільм Олексія Тараненка «Я працюю на цвинтарі», а в позаконкурсній програмі Shorts Special Screening представлено анімаційну стрічку українського аніматора Бориса Бубнова «Обіцянка».

Для повнометражного ігрового фільму «Будинок "Слово". Нескінчений роман» показ на Варшавському кінофестивалі стане світовою прем'єрою.

У 2017 році в рамках конкурсу 33-го Варшавського кінофестивалю Тарас Томенко представив свою документальну картину «Будинок "Слово"». В Україні стрічка стала лауреатом Другої національної кінопремії «Золота дзиґа» як кращий документальний фільм.

«Будинок "Слово". Нескінчений роман» – це драматична історія українських письменників, яких зібрали під дахом одного будинку, аби змусити їх працювати на благо системи. Фільм про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло.

Створена у копродукції України, Польщі та Німеччини стрічка «Rhino / Носоріг» Олега Сенцова вперше була представлена світовому загалу на 78-му Венеційському МКФ у конкурсній програмі «Горизонти».

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

37-й Варшавський МКФ проходитиме з 8 до 17 жовтня 2021 року.

У 2020 році повнометражний ігровий дебют «Із зав’язаними очима» (міжнародна назва Blindfold) Тараса Дроня був визнаний найкращим фільмом конкурсу перших і других фільмів (Competition 1–2) Варшавського кінофестивалю, де і відбулася світова прем’єра стрічки.

Фото: кадр із фільму «Носоріг»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2018
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду