«Монтажна лабораторія» назвала трьох цьогорічних учасників

«Монтажна лабораторія» назвала трьох цьогорічних учасників

12 Вересня 2021
1653
12 Вересня 2021
11:48

«Монтажна лабораторія» назвала трьох цьогорічних учасників

1653
Оголошено учасників навчально-практичної програми для професіоналів у кіновиробництві «Монтажна лабораторія».
«Монтажна лабораторія» назвала трьох цьогорічних учасників
«Монтажна лабораторія» назвала трьох цьогорічних учасників

«Монтажна лабораторія» – це навчально-практична програма для професіоналів у кіновиробництві, яка відбудеться офлайн у Києві з 21 вересня до 2 жовтня, вказано у їхньому пресрелізі. 

Приймання заявок на участь тривало онлайн сайті First Cut Lab із 20 серпня по 5 вересня. Цьогоріч вперше до участі приймали не лише ігрові, але й документальні фільми.

Цьогоріч комітет відібрав такі стрічки, які братимуть участь у інтенсиві лабораторії:

  • «Я, Ніна» / Lucky girl, реж. Марися Нікітюк, продюсери Яніна Соколова та Юлія Сінькевич;
  • «Памфір» / Pamfir, реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук, продюсери Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан, Клаудіа Смея, Богдана Шевчик, Жанкарло Насі;
  • «Залізна сотня» / Company of Steel, реж. Юлія Гонтарук, продюсер Ігор Савиченко.

Минулоріч учасниками програми «Лабораторія кіно-монтажу в Україні First Cut Lab» стали такі фільми, як «Будинок Слово» Тараса Томенка, «Степне» Марини Вроди та «Стоп-Земля» Катерини Горностай. 

Останній у травні цього року виграв «Кришталевого ведмедя» на Берлінале у конкурсі Generation 14+, а наприкінці серпня був визнаний Найкращим фільмом Національного конкурсу Одеського кінофестивалю, як за версією журі, так глядачів. 

В Україні її проводять First Cut Lab під міжнародним керівництвом Метью Дарраса у партнерстві з Асоціацією кіноіндустрії України (АКУ). Творчою координаторкою та керівницею проєкту є заступниця голови АКУ, продюсерка Наталя Лібет.

Одним з основних завдань ініціативи є створення сприятливих умов для української кіноіндустрії самостійно або у співпраці з органами державної влади, приватними структурами, благодійними фондами та представниками міжнародних структур.

Нагадаємо, що п’ять українських фільмів надійшли на розгляд Оскарівському комітету, який обере стрічку, що представлятиме Україну на цьогорічному «Оскарі». Ресижер(к)и фільмів – Васянович, Сенцов, Ворожбит, Горностай та Новак.

Фото: Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1653
Читайте також
02.09.2021 13:00
Анастасія Нестеренко
для «Детектора медіа»
4 697
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду